Berner Gruppen kjøper Barnes Group

13. desember aksepterte Barnes Group Inc. kjøpstilbudet fra Berner SE om å ta over Barnes’ europeiske virksomhet.

Barnes Bristol/USA selger sin europeiske distribusjonsvirksomhet til Berner SE. Begge parter har signert salgskontrakten. Det største oppkjøpet Berner gruppen noen sinne har gjort dekker tre forretningsenheter som opererer under merkene BD Frankrike, Kent og Toolcom Supplies. Oppkjøpet ble fullført desember 2011.

Barnes er en global produsent av presisjonskomponenter og en leverandør av logistikk- og driftstjenester som blant annet løsninger til leveringskjeden innenfor vedlikehold og produksjon. Med oppkjøpet av Barnes Distribution Europe (BDE) fortsetter Berner Gruppen sin ekspansjon.

- Oppkjøpet gir oss muligheten til å oppnå en enda raskere vekst i Europa. Vi vil utvide vår produktportefølje, utvide direkte salg i Europa og vinne nye kundegrupper, sier Jørn Werner, styreleder i Berner Gruppen.

Barnes Distribution Europe (BDE) har ca 550 ansatte. Ved siden av distribusjonsselskaper i Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania og England har de også et Holdingselskap i Sveits. Årlige salgsinntekter er ca 85 millioner euro. BDEs nettverk av lagerførende distributører opererer i over 30 land, hovedsakelig i Europa.

Et godt team
Kent og Caramba utfyller hverandre. Caramba, en systemleverandør av kjemiske produkter og tjenester med en årlig omsetning på 110 millioner euro, har vært sterkt representert i Tyskland og Sørøst-Europa, mens Kent har et sterkt fotfeste i Vest- og søreuropeiske land. Kent har et bredt distribusjonsnett og en effektiv logistikkplattform, mens Caramba utmerker seg innen forskning, utvikling og produksjon.

- Vi skal være en ledende leverandør i vår bransje. Oppkjøpet har brakt oss et betydelig skritt nærmere dette målet, sier Thomas Steking, styreleder i Caramba Chemical Group.

Sterkere distribusjon og lokasjoner
Berners kjernevirksomhet som direkteselger av forbruksvarer og verktøy innen bygg- og autoindustrien, vil også dra nytte av oppkjøpet. Oppkjøpet av BD Frankrike og den britiske virksomheten Toolcom Supplies, åpner tilgang til nye, attraktive kundegrupper innen auto- og den industrielle sektoren i Frankrike og England.

- Vi er overbevist om at oppkjøpet er fordelaktig for både Berner Gruppen og BDE. Virksomhetene utfyller hverandre i porteføljen og også i form av regional tilstedeværelse og markedsdekning innen bransjene. Begge sider vil bli betydelig sterkere med hensyn til distribusjon og lokasjoner. Det er nesten ingen overlapping, det er kun noen få detaljer vi stiller spørsmål ved, oppsummerer Jørn Werner.

- Barnes Group Inc. er fornøyd med at den europeiske virksomheten vil fortsette under kyndig ledelse. Berner Gruppen har bygget en fremragende merkevare og et solid rykte for sin kundeservice, sier Gregory F. Milzcik, President og CEO i Barnes Group.

- Vi mener transaksjonen er et utmerket strategisk trekk for begge selskaper og gir en mulighet for BDE bedriftene til å videreutvikle sitt potensial.