Reinertsen moderniserer Trondheim Sentralstasjon

Jernbanestasjonen i Trondheim skal fornyes og gjøres mer praktisk for de reisende. Reinertsen har fått den prestisjefylte oppgaven med å modernisere plattformområdene og sørge for at trafikantene kommer lett til og fra togene.

11. januar 2012 signerte Jernbaneverket og Reinertsen en ny stor hovedentreprisekontrakt. Kontraktssum med opsjoner er estimert til 150 MNOK.

Målsetningen med prosjektet er å utbedre og fornye plattformområdene ved Trondheim Sentralstasjon. Dette inkluderer oppgradering av tilkomster med fokus på universell utforming og fasiliteter for passasjerer på stasjonsområdet. Det er også gitt en opsjon på å bygge fundamenter for fremtidige bygninger som er planlagt bygget over plattformområdene.

- Det er jo utrolig trivelig å få jobbe med Sentralstasjonen i hjembyen. Siden 1946 har vi vært med å bygge byen, og det ønsker vi å fortsette med også, forteller Kristian Reinertsen (NK Divisjon Store Landprosjekter), i Reinertsen AS

I første omgang vil Reinertsen bygge nytt el-teknisk bygg med tilhørende teknisk kulvert på tvers av plattformene og jernbanesporene. Videre vil lengden på Hovedplattform og mellomplattformer reduseres noe og høyden på plattformene heves slik at passasjerene kan gå ”direkte” inn i togene.

Stasjonen vil også få ny møblering, leskur, belysning og snøsmelteanlegg. Helt nytt blir også publikumsinformasjonsanlegg på plattformene.

Oppstart av byggearbeider vil være februar 2012 og ferdigstillelse er planlagt januar 2014.