Dypvannsdeponiet ved Malmøykalven ferdig dekket

Oslo Havn KF har nå dokumentert at dypvannsdeponiet ved Malmøykalven i Indre Oslofjord er dekket til med 40 centimeter ren sand. Klif mener tildekkingslagets tykkelse er godt dokumentert i sluttrapporten.

– Under vann, og usynlig for de fleste av oss, er Oslo forvandlet til det bedre. Sjøbunnen er renere enn på 100 år, til glede for fisk og krabber og alle som bruker fjorden. Hadde det ikke blitt ryddet opp, ville sjøbunnen ha fortsatt å spre miljøgifter til fisk og skalldyr i mange generasjoner, sier Ellen Hambro, direktør for Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif).

Dypvannsdeponiet er dekket til
Det er Secora AS, som på oppdrag fra Oslo Havn, har dekket dypvannsdeponiet ved Malmøykalven med ren sand. På oppdrag for Secora har Rambøll kontrollert tildekkingen.

Rambøll konkluderer med at hele dypvannsdeponiet tilfredsstiller kravet om 0,4 meter mektighet på overdekkingslaget.

NGI har på oppdrag for Oslo Havn gått gjennom dokumentasjonen for dypvannsdeponiet med utgangspunktet i kravene i Klifs tillatelse til å etablere deponiet.

Godt dokumentert
Etter Klifs vurdering virker tildekkingslagets tykkelse godt dokumentert i sluttrapporten, skriver Klif på sine nettsider.

Oslo Havn fikk miljøovervåket dypvannsdeponiet i fjor. Resultatene blir rapportert i nær framtid. Deponiet blir også overvåket framover.