Til minne om Knut Lie Hansen

Det er med stor sorg vi mottok budskapet om at Knut Lie Hansen gikk bort 5. januar, 68 år gammel.

Ved Knut Lie Hansen sin bortgang har betongbransjen mistet en av sine mest kunnskapsrike og engasjerte fagmenn. Knut var ikke opptatt av status og posisjoner, men viet seg til betongteknologien og opparbeidet seg stor kompetanse innenfor betongfaget, og alt som hører med av normer og regler. De siste 13 årene av sitt yrkesaktive liv, viet han seg i stor grad til kompetanse og opplæring gjennom FABEKO Norsk Fabrikkbetongforening og Norsk Betongforening. Han var svært opptatt av kompetanseheving og utviklet kursene innen betongproduksjon over en årrekke. Han hadde stor nysgjerrighet og en stadig voksende kunnskap innen betongfaget, som han sørget for å formidle videre til kursdeltakere og andre som benyttet seg av hans kompetanse på en særdeles pedagogisk og ikke minst tålmodig måte. I 2002 fikk han tildelt Norsk Betongforenings innsatspris.  

Knut hadde en personlighet som var lett å like. På kursene han drev innen betongproduksjon, hadde han alltid stor tilstedeværelse og hadde stor evne til å se og ivareta sine medmennesker. Mange vil med glede minnes Knuts engasjement i gode samtaler og diskusjoner om betongfaget, men også om alt mulig annet. Knut hadde allsidige interesser og da spesielt innenfor friluftsliv og ikke minst kajakkpadling. Han hadde en stor vennekrets og et stort engasjement i hjembyen Moss. Han hadde alltid et glimt i øyet, en herlig humoristisk måte å formulere seg på, og et godt humør som smittet over på alle oss rundt han. Knut kunne også være meget bestemt. Han gikk ikke på akkord med sin målsetning om å bidra til et høyt kompetansenivå innen de bransjer han arbeidet for. I diskusjoner var han utrettelig i sin argumentasjon, og han kunne si ifra akkurat hva han mente om tingenes tilstand. Det har vært mange friske diskusjoner i betongmiljøet med en engasjert Knut tilstede. Var man uenige med Knut, lyttet man likevel til hans argumenter – for alle visste at han var genuint opptatt av faget og bransjen.

Etter endt utdannelse i Stockholm hvor Knut utdannet seg til bygningsingeniør, hadde han forskjellige stillinger innen områdene konstruksjon, drift og utvikling hos Plan og Bygg, Aas-Jakobsen, B. Brynildsen og Sønner AS, Precon AS og Aker Elementbygg AS (Contiga AS). Han jobbet en periode for Betongindustriens Landsforening før han i 1999 ble hentet inn av FABEKO hvor han utviklet og drev kurs innen betongproduksjon og etterhvert med eget konsulentfirma med oppgaver for Norsk Betongforening med kursvirksomhet, kompetanse og sertifisering gjennom Betongopplæringsrådet. En rekke firmaer benyttet seg av hans kompetanse i denne perioden.

Knut Lie Hansen etterlater seg et stort tomrom som det blir vanskelig å fylle, og det er mange i Betong-Norge som tar den triste meldingen om Knuts bortgang svært tungt.

Våre tanker går til Karin og familien.

For Norsk Fabrikkbetong Forening og Norsk Betongforening
Hallvard Magerøy og Siri Fause med kolleger