I rute til hagemessen på Lillestrøm

− Vi gjør et krafttak for ideer og inspirasjon til hage og uterom på årets hagemesse på Lillestrøm, sier prosjektleder Marit Sagen.

For øyeblikket er det vinterlig i store deler av landet. Men hagefolket har begynt å røre på seg. På Norges Varemesse på Lillestrøm er det hektisk aktivitet i messekontorene hos arrangøren av årets hagemesse.

− Vi har aldri hatt så mange utstillingshager noen gang! I år blir det derfor rikelig med inspirasjon og ideer for publikum, sier Marit Sagen entusiastisk. Hun kan friste de besøkende med hele ti utstillingshager på årets hagemesse.

Årets store happening for hagefolket går av stabelen helgen 13-15 april, like etter påske. Messearrangøren forteller om spennende utstillere og program, men fortsatt er det mange biter som skal falle på plass før alt er i boks, opplyser Sagen.

Seks skolehager og fire proffhager
− Etter forrige messe fikk vi klare tilbakemeldinger om at publikum ønsket enda mer inspirasjon. I år har vi jobbet ekstra mye for å få med flere utstillingshager, og det har vi greid, sier hun.

Det skal bygges seks skolehager av elever fra blant andre Natur vgs, Hvam vgs, Sønsterud vgs og Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører. Elever fra Holtet skal vise blomsterdekorering på et av hageanleggene.

I tillegg skal det bygges fire designhager i ulike stiler. Fredholm Hageopplevelser skal i år som i fjor bygge Cottage Garden, mens Maskin og Utemiljø fra Mysen bygger en spennende designhage med mange ulike elementer. Hagespesialisten fra Nesodden og Hageform fra Oslo skal også bygge egne utstillingshager på messa.

– Vi ser at dette fenger publikum. Ferdige hagemiljøer med planter, stein, møbler og ellers det som hører til trekker folk. Her kan man få ideer til hvordan man selv kan få det hjemme i egen hage, sier Sagen.

Blomsterbindings-mesterskap
Årets distriktsmesterskap i blomsterbinding for Oslo og Akershus går også av stabelen under messedagene. Her kan publikum se deltakerne i aksjon under konkurransen og få innblikk i det nyeste som skjer på den fronten. De siste trendene kommer gjerne frem i slike mesterskap.

Lekehus og hollandsk løk
Det er flere nye utstilliere som deltar i år, og Sagen forteller at Gartner Lie kommer med et lekehus som er hele seks meter høyt.

– Her må vi inn med kran for å få alt på plass, og dette blir nok en spennende publikumsattraksjon, tror hun.

Hollandske Dijkhof Flowerbulbs er en av årets nye utstillere. Dette selskapet har spesialisert seg på salg av knoller, blomsterløk og stauder, og Sagen regner med at de vil trekke mye folk med et spennende og litt annerledes vareutvalg på sin stand.

Kunnskapsgate og foredrag
Også i år vil det bli holdt flere gratis foredrag med ulike temaer. Her er ikke alle foredragsholderne klare ennå, men Sagen lover et variert og spennende program.

Hun fremhever også Kunnskapsgaten, hvor publikum kan snakke med eksperter og få informasjon om spesifikke temaer. Av deltakerne her er blant andre Grønn Hverdag og Norsk Ornitologisk Forening.

Hage og villmark i ett
Hagemessen starter fredag 13 april og avsluttes søndag 15. april. Parallelt går Villmarksliv, som starter allerede torsdag 12. april.

Les også: Vil lage enda bedre hagemesse.

Les mer om hagemessen på: http://www.messe.no/no/Hagemessen/