Sweco starter året med oppkjøp

Sweco styrker kompetansen innen prosjektadministrasjon og kjøper opp selskapet Pyramide AS i Stavanger.

- Vårt oppkjøp av Pyramide AS i Stavanger vil styrke oss innen fagområdet prosjektadministrasjon. Vi bygger opp et sterkt miljø for prosjektadministrasjon i regionen som vil komme våre kunder til gode. Vi vil dermed stå godt rustet for å møte etterspørselen i markedet, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

I løpet av 2011 gjennomførte Sweco oppkjøp av fire selskaper med totalt 116 ansatte, innen fagområdene prosjekt- og byggeledelse, brann og sikkerhet, plan- og byggesaksbehandling, samt akustikk.

- Vi har en ambisiøs vekstambisjon , også i 2012, sier Hverven.

På Vestlandet er Sweco sterkt representert med 255 ansatte innen alle fagdisipliner. Pyramide AS har 13 ansatte og selskapet har lang fartstid i regionen etter snart 25 år i bransjen. I Stavanger ønsker Sweco å videreutvikle et sterkt flerfaglig miljø.

- Med oppkjøpet av Pyramide blir vi tilført ledende prosjektadministrasjonskompetanse til vårt Stavanger-kontor. Dette vil bidra vesentlig i en videre oppbygging av et konkurransedyktig flerfaglig miljø, samtidig som Pyramide tar med seg en solid og stabil kundemasse. Vi er meget fornøyd med å få på plass et så anerkjent miljø innenfor prosjektadministrasjon, sier Tor Helge Indrebø, divisjonsleder for Divisjon Vest.

Daglig leder i Pyramide AS, Ole Petter Valle, ser frem til å bli en del av Swecos fagmiljø.

- Vi er veldig fornøyd med å bli en del av Sweco og mener at Sweco er den rette partner for å styrke oss fremover slik at vi kan fortsette å være den mest attraktive samarbeidspartner for våre faste og nye kunder. Videre er vi trygge på at Sweco vil bli en god arbeidsgiver for våre ansatte med bla. gode muligheter for faglig utvikling videre, sier Valle.