Lanserer ISY CAD Rebar for Revit

Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) og NTI CADcenter (tidligere NTI Nestor) lanserer ISY CAD Rebar for Revit.

NoIS har mer enn 20 års erfaring med utvikling av programvare for slakkarmerte betongkonstruksjoner, og har nå utviklet en fullstendig integrert løsning i Autodesk Revit. Løsningen kan brukes frittstående eller i kombinasjon med Revit Structure 3D armeringsmodellering.

NTI CADcenter gruppen, som en av de ledende leverandørene av Revit i Norden, har inngått en forhandleravtale med NoIS for salg, opplæring og implementering av ISY CAD Rebar i Norge, Sverige og Danmark.

Halvor Jensen, administrerende direktør i NTI CADcenter AS og Bård Hernes, administrerende direktør i NoIS gleder seg og ser frem til å kunne tilby armeringsverktøyet for Autodesk Revit i Q1 2012.

- Revit har en betydelig posisjon i det nordiske ingeniørmarkedet og med denne løsningen vil vi være det naturlige førstevalget for våre kunder, sier de.

Effektivitet og kvalitet
Modellering av betongkonstruksjon og produksjon av armeringstegning gjøres inne i ett og samme verktøy. Dette skal gi effektiv produksjon samtidig med at antall feilkilder reduseres. Man har kontroll på hvilke posnummer, stålkvaliteter og dimensjoner som er brukt og kan effektivt gjenbruke disse. Bøyeliste kan produseres med et par tastetrykk, og kan enkelt tilpasses prosjektkrav.

Arbeidsflyt
ISY CAD Rebar støtter Revits eksisterende arbeidsflyt for definering og produksjon av byggetegninger. En typisk arbeidsflyt vil være slik:

Modeller betongkonstruksjonen med RevitDefiner nødvendige «detail views» hvor armering skal visesTegn armering i form av symboler med tilhørende armeringsdata eller modeller armering i 3D med Revit Structure funksjoner og gjør om armeringen til symbolsk visning i «detail views»Etabler «sheet views» (tegninger) med tittelfelt og annen tegningsinfoGenerer bøyelister fra «sheet views»

Armeringsdata
Armeringsdata som stålkvaliteter, stangdiametere, bøyeradius osv. defineres for prosjektet og lagres på hvert posisjonsnummer som tegnes.

Parameterisering
Rebar benytter et sett av forhåndsdefinerte parametriske Revit «families» for å representere de ulike armeringsformkodene, endesymboler osv.

Revi "Look and feel"
Posisjonsnummer opprettes via en dialogboks som viser grafisk hvordan jernet vil se ut. Noen data som må oppgis blir låst for posisjonsnummeret, andre data kan variere for hver «instance» av posisjonsnummeret.

ISY CAD Rebar bruker i størst mulig grad Revit standardfunksjonalitet ved tegning og modifisering. Strektyper osv. styres ved bruk av Revit «styles».

Tilpasningsvennlighet
Egendefinerte bøyeformer kan legges til. Tilgjengelige stålkvaliteter, bøyediametere osv. styres via oppsett.

Bøyeliste
Bøye- og summasjonsliste, inkl. grafisk visning av posnummer, kan enkelt genereres på formater som MS Word, MS Excel eller PDF. Mal for bøyeliste defineres enkelt som et MS Word dokument.