Kompakt løsning for vinkler og kanter

FEIN utvikler hulkileslipere for vanskelig tilgjengelige steder.

FEIN utvider sitt program for rustfritt stål med en hulkilesliper. Med den flate forsatsen, som kan svinges uten bruk av verktøy, kan hulkilesveiser på metallkonstruksjoner bearbeides raskt og kostnadseffektivt selv i  krappe vinkler uten at komponentene rundt blir skadet.

FEIN hulkilesliper KS 10-38 E er konstruert for kravene som stilles innen finmekanisk verkstedarbeid, bygging av rekkverk og containere, metallbearbeiding samt skipsverft og bilindustri.

Hulkilesveis oppstår automastisk når to arbeidsstykker sveises sammen i en vinkel. For å tilfredsstille kundenes krav til korrosjonsbestandighet og et pent resultat, må metallarbeiderne ofte etterslipe på disse stedene, som ofte er vanskelig tilgjengelige.

Til denne spesielle bruksnisjen har FEIN utviklet en gjennomtenkt løsning: Hulkilesliperen er utstyrt med et bare 33 mm høyt hode og kommer derfor også til på svært trange hulkilesveiser. Forsatsen, som er utviklet av FEIN, kan trinnløst svinges to ganger 90 grader og festes til maskinhalsen uten bruk av verktøy. Det gir en kortere maskinlengde og gjør det også mulig å arbeide rundt hjørner og forskjøvet til siden. Gnistdekselet kan justeres eller tas av, avhengig av arbeidsposisjon.

FEIN har utviklet en spenninnretning som sørger for optimal kraftoverføring og som skåner drivremmen. Den patentregistrerte spindellåsen gjør det enkelt å bytte slipefiberskiver uten at drivremmen belastes.