Landmark ny sjef i Gunnar M. Backe

Arne Landmark tiltrådte som ny administrerende direktør i entreprenørselskapet AS Ing. Gunnar M. Backe fra 2. januar 2012.

Landmark overtar dermed styringen av det største selskapet i BackeGruppen, som også er konsernets hovedstadsbaserte entreprenørvirksomhet. Han gleder seg til å ta fatt på jobben.

– AS Ing. Gunnar M. Backe er et spennende selskap i et spennende marked. Med BackeGruppens lange tradisjoner og soliditet har AS Ing. Gunnar M. Backe de beste forutsetninger for å ta en større posisjon i Oslo-regionen, sier Arne Landmark.

Bred erfaring fra entreprenørbransjen
Landmark har vært konstituert i stillingen siden 1. november 2011. Han kommer fra stillingen som organisasjonsdirektør i Backe Entreprenør Holding AS, som omfatter BackeGruppens samlede entreprenørvirksomhet. Han har også tidligere vært involvert i driften av flere av BackeGruppens selskaper, blant annet som driftssjef i AS Miljøbygg i Oppland og arbeidende styreformann hos Aasen Bygg AS i Trondheim.

Fra 2003 til 2010 hadde Landmark flere sentrale stillinger i konsulent- og entreprenørselskapet Reinertsen, blant annet som direktør for selskapets entreprenørdivisjon i Norge.

Lønnsomhet og vekst i fokus
De siste årene har vært preget av stor vekst for AS Ing. Gunnar M. Backe. I 2011 hadde selskapet en økning i omsetningen på 20 prosent, fra 500 til 600 millioner kroner. I 2010 økte omsetningen med 50 prosent fra året før.

Etter noen år med høy vekst blir Landmarks første fokus å øke lønnsomheten, som har vært en utfordring de siste to årene.

– Jeg vil fokusere på å forbedre lønnsomheten, blant annet gjennom nærhet til produksjon og den verdiskaping som der skjer. Med basis i våre mange dyktige medarbeidere og et solid og trygt konsern i ryggen skal vi få opp inntjeningen til tidligere nivåer, sier Landmark.

BackeGruppen har også fortsatt store vekstambisjoner for AS Ing. Gunnar M. Backe.

– Vi har satt oss som mål en omsetning på én milliard kroner i 2015, noe som vil gjøre AS Ing. Gunnar M. Backe til et av de større entreprenørselskapene i Oslo-regionen, sier Kurt Opseth, administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding AS og styreformann i AS Ing. Gunnar M. Backe.

– Med en solid ordrereserve for 2012 er vi godt i rute foreløpig, tilføyer Landmark.

AS Ing. Gunnar M. Backe har for tiden 137 ansatte.