HENT økte med 900 millioner

Og på bunnlinja ser det ut til at trønderentreprenørens resultat lander på 100 millioner kroner.

Foreløpige tall viser at HENTs 2011-omsetning trolig ender på 2,95 milliarder kroner. Det er en vekst på i overkant av 40 prosent – eller rundt 900 millioner kroner – sammenlignet med året før.

– Det er en utvikling vi er tilfreds med. 2011 har på mange måter vært året vi har tatt steget opp en divisjon, sier administrerende direktør Jan K. Jahren til Byggeindustrien.

100 millioner i resultat
Mens omsetningsøkningen er på nærmere milliarden, gjør også resultatet et byks fra 75 millioner kroner til 100 millioner kroner.

– Selv om prosenten ikke er helt tilfredsstillende, så er vi fornøyde med å opprettholde inntjeningen på et respektabelt nivå sett i lys av veksten i selskapet og temperaturen ellers i bransjen. Men forbedringspotensialet er fortsatt stort, mener Jahren.

HENT-sjefen påpeker at veksten har gitt selskapet nye utfordringer. Blant annet har selskapet ansatt rundt 80 personer i administrative stillinger i løpet av ett år.

– Det krever mye av en organisasjon å integrere så mange nye mennesker på kort tid. Når det er sagt, så er vi svært fornøyde med de nyrekrutteringene vi har gjort, og vi merker at selskapet har blitt mer attraktive etter hvert som både mengden og størrelsen på oppdragene vokser, sier Jahren.

Gigantprosjekter
Det er blant annet de to gigantprosjektene HENT gjør for Aker Solutions i Stavanger og på Fornebu i Bærum som bidrar til den store 2011-framgangen. Prosjektet på Hinna i Stavanger, der HENT bygger et nytt kontorbygg på rundt 65 000 kvadratmeter, har en kontraktsverdi på over en milliard kroner.

Nå utnytter HENT muligheten som har åpnet seg i vest til å etablere kontorer i vekstområdene i og rundt Stavanger og Sandnes. I tillegg har de planer om å opprette nye faste kontorer i Bodø og Bergen.

– Vi har fått et godt fundament å bygge videre på i Bodø gjennom de to offentlige prosjektene Bodø videregående skole og Nordlandssykehuset. For Bergens del, så sitter vi på lokale krefter innad som løser en oppstartsperiode og sikrer oss kontinuitet ved lokal tilstedeværelse. I løpet av 2012, eller i første halvdel av 2013, vil vi være på plass i disse byene, sier han.

Kan satse flere steder
Jahren utelukker heller ikke at de kan komme til å spre HENT-genene til andre steder av landet også.

– Forskjellen fra oss og mange andre entreprenører som har blitt større, er at all vekst har vært organisk. Vi har ikke gjort et eneste oppkjøp, og det har vært selve grunnsteinen i vår måte å jobbe på. Men det kan tenkes at vi i løpet av de kommende årene justerer strategien noe, og kombinerer med oppkjøp av bedrifter på steder vi ønsker å etablere oss, sier Jahren.

Tror på mer vekst
Selskapet forventer en vekst også i år.

– Men den blir nok ikke like stor som fra 2010 til 2011. Vi budsjetterer nesten på samme nivå som i fjor, og regner med at vi kommer til å utvide staben med ytterligere 40 administrative stillinger i løpet av året, sier HENT-sjefen.