Leter etter Norges beste bygg

Se deg rundt. Har du et godt bygg i ditt nærområde? Statens byggeskikkpris skal deles ut i 2012. Da trenger vi tips om bygg og arkitektur som utmerker seg i hele landet.

Alle som interesserer seg for byggeskikk, arkitektur, og stedsutvikling er velkomne til å levere forslag til bygg som kan være med å konkurrere om Statens byggeskikkpris 2012.

Statens byggeskikkpris er en hederspris for bygninger som bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken gjennom utførelse, materialbruk og samspill med sted og miljø.

Prisen deles ut av Kommunal- og regionalministeren hvert år.

Dersom du kjenner til et bygg du syns fortjener Statens byggeskikkpris i år vil sekretariatet svært gjerne ha inn forslag fra deg.

I fjor kom det inn over 100 forslag på bygg. Av disse ble sju nominert. De nominerte byggene befares av juryen, som så avgjør vinneren.

– Vi oppfordrer alle til å komme med forslag,. Se deg rundt etter gode boliger og andre bygg om det er noen som fortjener prisen, sier Lene R. Edvardsen, lederen for sekretariatet for Statens byggeskikkpris.

Frist for å melde inn kandidater er 15. februar 2012.

Hvem kan få prisen
Prisen kan tildeles personer og virksomheter, private og/eller offentlige. Prisen tildeles den/de aktørene som har bidratt vesentlig til de kvaliteter som belønnes.

Krav til bygget:
For å bli nominert av juryen, må byggene oppfylle noen sentrale krav til byggeskikk. Byggene må være tatt i bruk og uteområdene er opparbeidet og ferdigstilt.

Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale krav innenfor miljø og universell utforming.

Les statuttene her
Minimumskravet er at bygget tilfredsstiller teknisk forskrift 2007

Alle forslag til kandidater til Statens byggeskikkpris 2012 offentliggjøres fredag 17. februar 2011.
For å melde på kandidater gå inn på

http://www.husbanken.no/byggeskikk/statens-byggeskikkpris/ og fyll ut skjemaet du finner der.