Morten Christensen går av som markedsdirektør

Morten Christensen, gründer og eier av 33,3 prosent av aksjene i MajaTeknobygg AS, har valgt å gå av som markedsdirektør i selskapet.

Dette har skjedd i forståelse med de øvrige to eierne og adm. direktør Svein O. Berg.

– MajaTeknobygg AS har fra starten i 1995 med selskapene Maja Eiendom AS og Teknobygg AS hatt en gründermentalitet. Vi har de siste par årene, ettersom selskapet har vokst betydelig, jobbet for å få inn en mer industrialisert tankegang i alt vi gjør. Dette har blant annet resultert i fusjoneringen av Maja Eiendom og Teknobygg, ansettelse av konsernsjef Svein O. Berg som ikke er eier i selskapet og en profesjonalisering av styret med Per Terje Vold, Marit Arnstad og Bjørn Andersen i tillegg til de tre eierne. Da synes jeg at det neste skrittet, i hvert fall for meg, er å stå friere fra selskapet og konsentrere meg om eierposten i selskapet, sier Christensen til Byggeindustrien.

Han peker på at det har vært noen utfordringer i organiseringen som har vært den senere tiden.

– Det er utfordrende å være eier, sitte i alle styrer og i tillegg være ansatt nede i selskapet, både for meg og de ansatte. Konsernet begynner å bli så stort med MajaTeknobygg, Grande, Kjeldstad og Grunnarbeid (totalt ca. 2 mrd. i omsetning og 1000 ansatte) at det er behov for å bruke tid på å løfte blikket, se fremover og jobbe med strategier. Jeg har tenkt å være en aktiv eier og har i dag ca. 15 styreverv i systemet og ønsker å bruke enda mer tid på det, utdyper han.

Han synes også det er spennende å bruke tid på å utvikle næringen gjennom f.eks. EBA, BNL og Næringsforeningen i Trondheim.

– Det kan godt være jeg kommer til å bruke enda mer tid på det, avslutter han.