Peab bygger ny E6 i Trøndelag

Peab har fått i oppdrag av Statens Vegvesen å bygge firefelts vei mellom Hamnekrysset og Kvithammar i Stjørdal. Kontraktssummen er på 180 MNOK.

Kontrakten markerer starten på Peabs arbeid med å etablere anleggsvirksomhet i Midt-Norge.

– Vi er fornøyd med å få denne jobben. Det er en fin mulighet til å etablere oss her i Trøndelag, et område hvor det vil skje mye spennende aktivitet i tiden som kommer. Peab har både bygg-, fundamentering- og asfaltvirksomhet i Midt-Norge. Da er det naturlig at vi også kommer hit med anleggsvirksomheten vår, sier anleggsdirektør Thorbjørn Eng.

Totalentreprise
Oppdraget er en totalentreprise, og oppstart av anleggsarbeidene skjer ved påsketider. Peab skal bygge ca 2,6 kilometer ny firefelts E6 og 1,5 kilometer med lokalveier. I tillegg 2 kilometer gang- og sykkelvei i området og fire bruer. Det skal også etableres et planskiltkryss med tilhørende ramper.

Solid kompetanse
I disse dager ansettes nye medarbeidere, samtidig som det blir et samarbeid med Peab i Sverige.

– I Sverige er det vanlig med totalentrepriser og vi vil benytte denne kompetansen i dette prosjektet, som skal gjennomføres i samarbeid med Peab Anlegg i Sverige. Det er positivt at vi kan utnytte kompetansen som konsernet har bygd opp gjennom flere år i Sverige, sier Eng.

Ønsker Peab velkommen
– Vi ønsker Peab velkommen til Trøndelag og gleder oss til å starte samarbeidet, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen. Han ser positivt på Peabs erfaringer med totalentrepriser.

Starter med å bygge nye bruer over Gråelva
Entreprenørens mannskap planlegger å starte i endene i sør og nord samtidig. Altså starter de å bygge nye bruer over Gråelva og det planfrie krysset på Kvithammar. Mesteparten av strekningen bygges utenfor eksisterende trasé, men anleggsarbeidene berører trafikken på E6 i hver ende av parsellen.

Den nye strekningen av E6 fra Havnekrysset til Kvithammar åpnes for trafikk høsten 2013. Den sørligste strekningen av ny E6 forbi Stjørdal (fra Værnes til Havnekrysset) åpnet vi i november 2011.