Veidekke bygger 101 boliger i Asker

Veidekke Entreprenør fikk torsdag i oppdrag å bygge 101 leiligheter for Veidekke Eiendom på Risenga i Asker kommune. Kontrakten er på 226 MNOK ekskl. mva og prosjektet utføres som en totalentreprise.

Veidekke skal oppføre to naboprosjekter like utenfor Asker sentrum, Risenga Terrasse med 36 leiligheter og Risenga Tunet med 65 leiligheter. Alle leilighetene er spesielt tilrettelagt brukergruppen over 55 år med universell utforming, store innglassete balkonger, garasjeplass i kjeller, felles forsamlingslokale og gjesteleilighet. Veidekke samarbeider med Astma- og allergiforbundet, og alle leilighetene bygges med fokus på et helsemessig godt inneklima.

Til sammen skal det bygges ca. 13.000 kvadratmeter fordelt på ni bygg i tre til fem etasjer med to felles underliggende parkeringskjellere. Byggene utføres i plasstøpt betong med fasader hovedsakelig av trepanel. I tillegg skal det bygges en kommunal vei samt støyskjerm. Prosjektet er godt mottatt i markedet, og over 50 % av leilighetene er solgt siden salgsstart i oktober. Samlet salgsverdi for alle leilighetene er 440 MNOK.

Forutsatt offentlig godkjenning starter grunnarbeidene i månedsskiftet januar/februar, og første innflytting i leilighetene vil være i mai 2013.