Statoil med store ambisjoner for 2012

Statoil satser på nye storfunn, flere utbygginger og høy leteaktivitet på norsk sokkel slik at dette året blir like bra som 2011.

Statoil sto for verdens største offshore oljefunn i 2011. I tillegg gjorde selskapet storfunn på Skrugard, utvidet porteføljen for hurtigutbygging, forbedret HMS-resultatene sine og Norge fikk en delelinje med Russland på plass. Høydepunktene var så mange og så store at Statoil nesten slapp opp for superlativer da 2011 skulle oppsummeres onsdag.

– Et fantastisk år, konkluderte den ene etter den andre av de tre ansvarlige for leteaktivitet og produksjon på norsk sokkel.

I 2012 håper selskapet å kunne fortsette den positive utviklingen innen helse, miljø og sikkerhet, og ikke minst vil Statoil arbeide for åpning av nye leteområder i nord og utbygging av nye funn.

– Den største utfordringen på kort sikt er å legge til rette for at vi kan skaffe oss den kapasiteten vi trenger i leverandørmarkedene, slik at vi klarer å gjennomføre alle de oppgavene vi har lagt opp til, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge, til NTB.