Utsetter beslutning om regjeringskvartalet

Arbeidsgruppa som skal gi administrasjonsministeren anbefalinger om det fremtidige regjeringskvartalet er forsinket i arbeidet.

- Jeg er informert om at arbeidsgruppa er i sluttfasen av sitt arbeid, men vil trenge noe mer tid. Det viktigste for meg er at det gjøres en grundig jobb og at de anbefalingene som arbeidsgruppa kommer med, er vel dokumenterte, sier administrasjonsminister Rigmor Aasrud.

De sentrale spørsmålene i arbeidsgruppas arbeid er å vurdere om regjeringskvartalet skal være samlet eller spredt og gi eventuelle føringer for hvordan eksisterende deler av regjeringskvartalet skal håndteres i det videre arbeidet.

VG skrev før jul at rapporten konkluderte med riving av høyblokka, men flere sentrale politikere i den rødgrønne koalisjonen tar nå til orde for bevaring.

– Jeg synes vi bør strekke oss langt for å bevare høyblokken. Dette er et viktig bygg. Hadde det vært snakk om at det var Stortinget, Høyesterett eller Slottet som var bombet, ville vi gjort mye for å bygge det opp igjen. Det synes jeg vi bør gjøre for Høyblokken også, sier SVs Heikki Holmås til NRK.