BE er blitt Direktoratet for byggkvalitet

1.1.2012 skiftet Statens bygningstekniske etat (BE) navn til Direktoratet for byggkvalitet.

Siden BE ble etablert i 1985 har etaten fått flere oppgaver enn det rent bygningstekniske, og etaten fikk behov for et navn som rommet hele ansvarsområdet og alle oppgavene til etaten. Oppgavene favner i dag hele spekteret av forhold som skaper kvalitet i det bygde miljø: Regelverket stiller krav til byggeprodukter, til byggverkene og prosessene som fører frem til ferdige byggverk og ordningen med sentral godkjenning fokuserer på aktørenes kvalifikasjoner.

Nye nettsider
Direktoratet for byggkvalitet har nye nettsider på www.dibk.no. ByggSøk, den nasjonale løsningen for elektroniske kommunikasjon i byggesaker, har også fått nytt design i forbindelse med navneendringen.

Nytt ansvarsrettsmerke
I sammenheng med navneendringen får også merket for godkjent for ansvarsrett ny utforming. Foretak med sentral godkjenning kan skrive ut deres godkjenningsbevis med nytt design fra direktoratets hjemmeside.

Direktoratet krever ikke at foretakene endrer godkjenningsmerket i deres profilering på for eksempel nettsider eller biler før foretakets sentrale godkjenningen fornyes, slik at gammelt og nytt godkjenningsmerke vil leve side ved side i noen år.