Glava vil pløye upløyd våtromsmark

Ny leverandør, våtromsplater for gulv og lavere priser kan være medisinen som skal til for at proffmarkedet endelig løsner, tror Glava.

Samtidig som nyttårsrakettene ble skutt opp i tusentalls over Norge, trådte samarbeidsavtalen mellom Glava og Europas største leverandør av våtromsplater – Wedi – i kraft.

Avtalen markerer startskuddet for Glavas nye storsatsing på våtrom.

– Vi har ambisjoner om å være en kategoridriver, og føler oss sikre på at vi har funnet en leverandør som kan bidra til at våtromsdelen i Glava-systemet vokser i årene som kommer. Våtrom er et marked med et stort uforløst potensial, mener markedsdirektør Tore Bjerkeli i Glava.

Proffmarkedet
En av de store mulighetene til vekst ligger i proffmarkedet, der våtromsplater frem til nå har hatt trøblete kår i konkurranse med tradisjonelle produkter som gipsplater og smøremembran. Men nå tror Bjerkeli tiden er i ferd med å modnes for våtromsplatene – også i store bygge- og rehabiliteringsprosjekter.

– Nå er vi trygge på at vi kan tilby produkter med riktig pris i forhold til funksjon. Det kan være med å åpne opp dører til nye, spennende markeder, sier han.

Våtromsplater for gulv
I tillegg til at prisnivået på våtromsplatene senkes med den nye avtalen, vil Glava i samarbeid med Wedi utvikle flere nye våtromsprodukter i løpet av 2012. Blant annet skal våtromsplater for gulv inn som en del av sortimentet. Trolig vil gulvplatene være på markedet allerede i vår.

– Det beste med gulvløsningen er at våtromsplatene blir levert ferdig hullet og med et ferdig fall mot sluk, slik at man unngår motfall i dusjsonen. Dette vil gi ekstra trygghet for både forbruker og for håndverkerne, sier Bjerkeli.

Gips dominerer
Han mener behovet for utvikling og innovasjon på våtromssiden i Norge er stort. Ifølge forsikringsbransjen oppstår det årlig vann- og fuktskader i norske våtrom for rundt tre milliarder kroner.

– I Norge er det fortsatt gips som dominerer som flisunderlag på våtrommene. Problemet med gips får du dersom det skjer en perforering av dårlig påsmurt membran. Dette problemet unngår du med våtromsplater, som er laget for å tåle fukt, sier Bjerkeli.

Skal tilpasses Norge
I tiden som kommer vil Glava samarbeide tett med Wedi for å utvikle nye våtromsprodukter skreddersydd for det norske markedet.

– Det er ikke gitt at produkter som brukes i land som Spania eller Italia passer til våtrom her hjemme, så for oss er det viktig å få produkter med kvaliteter tilpasset norske forhold. Steg for steg vil vi utvikle nye løsninger og produkter for vegg og gulv, samt artikler for renoveringsmarkedet, sier Bjerkeli, som sier signalene fra både kunder og håndverkere vært positive etter at Wedi-avtalen ble kjent i høst.

– Det de aller fleste peker på, er at de er glade for at sortimentet utvides. Wedis våtromsplater er også kjent for å være formstabile og stive, noe som gjør at overflaten er godt egnet til å montere flis på, sier Bjerkeli.