Norsk trearkitektur på Grüne Woche

20. januar åpner Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin. Nytt av året i den norske tilstedeværelsen på Europas største messe for mat og reiseliv er profilering av tre som bygningsmateriale.

Oppmerksomheten om bruk av tre har sin bakgrunn i at tre er et miljøvennlig materiale og en ressurs som produseres og kan foredles lokalt. Det utvikles for tiden interessant og innovativ arkitektur i tre, som kan bidra til å gjøre Norge til et spennende reisemål.

Den norske standen blir i år oppgradert og utvidet, med utgangspunkt i tre som materiale. Lørdag 21. januar skal det arrangeres et seminar med fokus på treets muligheter. Her vil landbruks- og matminister Lars Peder Brekk innlede om hvorfor økt bruk av tre er viktig for dagens regjering. Videre vil den norske treindustrien i regi av TreFokus samt Snøhetta arkitektkontor og Jensen og Skodvin arkitektkontor se på trebyggeriets mange muligheter, og vise eksempler på gjennomførte prosjekter de siste årene. Etter en lunsj bestående av helgrillet elg fortsetter Arkitektbedriftene i Norge seminaret med temaet morgendagens trearkitektur.

Om kvelden lørdag 21. januar er alle seminardeltakerne invitert til en markering av at Norge nå har deltatt på IGW i 25 år. Og på menyen står selvfølgelig helgrillet elg fra de norske skoger.

Norge deltar fra 20. - 29. januar på messen Grüne Woche i Berlin. Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 400.000 besøkende, ca 1.600 utstillere fra 60 land og rundt 4.000 journalister. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen med blant annet Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere.