Gårdeier trekker anke etter isras

Gårdeieren som ble dømt til å betale oppreisning til Robin A. Vedvik Helmersen, som fikk en stor isblokk i hodet i Oslo i fjor, trekker anken.

Robins familie fikk den gode nyheten lille julaften.

– Det er den aller beste julegaven Robin og familien kunne få, forteller moren Rita Helmersen til VG.

Det var den 16. mars 2010 at en stor isblokk løsnet fra taket på en bygård i Frognerveien i Oslo. Isblokken traff Robin i hodet som ble liggende sju måneder i koma etter ulykken. Kraniet til 25-åringen sprakk og han pådro seg brudd i nakken da isblokken traff hodet.

Huseierne, Willy og Kenneth Sandvoll, ble i Oslo tingrett dømt til å betale 500.000 kroner i oppreisning til Robin. I retten hevdet de at isblokken kom fra nabogården, noe de fortsatt hevder, og anket dommen.

Lørdag ble det kjent at huseier Kenneth Sandvold like før jul trakk anken.

– Det er en enorm lettelse. Det har vært en ekstra belastning som har ligget over oss mens Robin har trent på å bli bedre. For oss gjorde han en veldig riktig ting ved nå å ta ansvar, sier Robins mor til avisen.

I retten ble brødrene Sandvold dømt til fengsel i henholdsvis 75 og 60 dager. Anken for dette forholdet opprettholdes, og saken vil komme for lagmannsretten i løpet av mai eller juni

Ifølge moren har Robin hatt en enorm fremgang det siste halve året. Like før jul klarte Robin for første gang å reise seg fra en stol alene etter den fatale ulykken.