Godt Nytt År til alle!

For de mange menneskene som har opplevd tragedier og kriser i 2011, er det ikke så enkelt å ta til seg ønsket om godt nytt år. Men vi for håpe at alle vil få et bedre år i 2012. I Norge har vi kanskje bedre forutsetninger til å få et godt år enn de fleste andre på denne jorda.

Dette må vi aldri glemme. Men det er nok av utfordringer som venter.

Den beste temperaturmåleren for hvordan det går i et land, er sysselsettingen i bygg og anlegg. I Norge går de fleste virksomheter i byggenæringen inn i et år med fylte ordrebøker. Slik er det ikke alle steder. Akkurat nå sitter jeg i huset vår sør i Costa Blanca i Spania. I dette landet er det nå fem millioner mennesker – det samme som hele Norges befolkning – som er uten arbeid. Det er en tragedie både for menneskene og for landet.

I Norge har vi også denne gang fått oppleve mye dårlig vær i jule-og nyttårstiden. Vårt største ønske er at politikerne og byråkratene snart tar inn over seg at infrastruktur må prioriteres langt høyere enn før. Vi snakker om trygghet.

Mer ekstremvær er ventet. I Norge har vi de pengene som trengs for å oppgradere våre veier, våre jernbanelinjer og våre kraft- og telelinjer for å nevne noe. Men da må man slutte med den kortsiktige bedriftsøkonomiske tankegangen som gjennomsyrer hele det norske beslutningsapparatet. Nå må man tenke samfunnsganglige investeringer i langt sterkere grad enn før.

Godt Nytt År!