Sintef Byggforsk må følge opp

Etter Nyttårsorkanen i 1992 fikk Byggforsk en større statlig bevilgning for å følge opp årssaksammenhenger til de voldsomme ødeleggelsene. Et tilsvarende program bør Byggforsk få nå også – ikke minst for å se om mange av de tiltakene som ble nedfelt etter orkanen på Nordvestlandet, har hjulpet.

Den gang arrangerte vi også en egen Orkankonferanse hvor det kom frem mye nyttig informasjon. Jeg var en av pådriverne for at Byggforsk skulle få støtte til dette arbeidet den gangen, og jeg ber nå at de aktuelle departement tar opp denne tråden. Vi trenger absolutt mer kunnskap.

Men i tillegg trenger vi et regelverk som blir fulgt – og det i alle kommuner. Slik værforholdene nå utvikler seg vet man ikke hvilke kommuner og distrikter som blir rammet neste gang.

Utviklingen har vist at alle deler av Norge kan være utsatt for økte klimalaster. Kommer det en orkan feiende inn over Østlandet vil skadene bli dramatiske.

Jeg viser til det oppslaget vi har med Kim Robert Lisø i Sintef Byggforsk på bygg.no. Han har utrolig mange gode og vektige argumenter som politikere og byråkrater nå må ta inn over seg

Les mer her