Dagmar har ødelagt for over en halv milliard

Kostnadene etter uværet Dagmar fortsetter å stige. Hittil har forsikringsselskapene fått inn 9.200 skademeldinger med samlede krav på 552 millioner kroner.

– Det er fortsatt stor pågang av skademeldinger etter uværet, og vi venter at det vil stige ytterligere i løpet av neste uke, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO) til NTB. FNO administrerer Norsk Naturskadepool.

Erstatningskravene etter Dagmar er dermed over dobbelt så høye som etter Berit, som FNO anslår at ødela for totalt 275 millioner kroner.

FNO har beregnet en gjennomsnittsverdi på 60.000 kroner per skademelding. Det er fortsatt for tidlig å anslå hvor mye de samlede skadene etter uværet vil beløpe seg til.

2011 blir likevel ikke noe rekordår når det gjelder erstatningsutbetalinger etter naturskader. Etter orkanen i 1992 beløp skadene seg til to milliarder kroner.

– Det som er spesielt nå, er at vi har fått mange store hendelser i år. I 1992 var det nyttårsorkanen, mens i 1995 var det flommen, sier Osland.