Kontraktsdryss fra Helse-Bergen

Julenissen har dukket opp i Helse-Bergen med kontraktstildelinger like før jul. To lokale Bergens-entreprenører stakk av med de største byggkontraktene for trinn 1 av det nye Barne- og ungdomssenteret ved Haukeland sykehus til 1,4 milliarder.

- LAB Entreprenør er tildelt den største kontrakten for råbygget til en verdi av 182,4 millioner kroner ekskl. mva. Nævdal Bygg skal utføre innredningsarbeidene for 100 millioner kroner og Veidekke Entreprenør murer- og flisarbeidene til 30 millioner kroner, opplyser prosjektleder Jarl Knarvik i Sweco til Byggeindustrien.

Arna og Åsane Rørleggerservice er tildelt rørkontrakten på 57,6 millioner kroner, Bergen Luftteknikk ventilasjonsarbeidene for 21 millioner kroner og et bulgarsk firma skal utføre elarbeidene.

Wikholm AS skal utføre utomhusarbeider for 17 millioner kroner.

Første byggetrinn på 35.000 kvadratmeter starter i februar, skal koste 1,4 milliarder kroner og stå ferdig i 2014. Fullt utbygd vil senteret utgjøre 66.000 kvadratmeter og er kostnadsregnet til 3,4 milliarder kroner. Planen er at hele senteret skal være ferdig i 2020.