Hybridlift til Norge

Gantic AS leverer en av de første hybridliftene i Norge til Drammen liftutleie.

Niftylift HR17 Hybrid 4x4 er av den nye generasjon miljøvennlige personløftere fra Gantic AS. Ved å kombinere batteriteknologi med nye lavutslippsmotorer, leverer Gantic her en fremtidsrettet maskin.

Niftylift HR17 Hybrid 4x4 er en personløfter med kurvkapasitet som løfter to personer opp til en arbeidshøyde på 17 meter og sideveis rekkevidde på 9,1 meter.

Den veier 4750 kg og også i mange tilfeller kortere og smalere enn øvrige merker i sin klasse, ifølge importøren.

Hybrid motorsystem
Når HR17 Hybrid går på batteridrift, blir den en ”nullutslipp” –maskin som kan arbeide innendørs eller utendørs i alle typer miljø, både rent og stillegående. Når den går på dieseldrift, vil det innovative ”Hybrid” –systemet assistere dieselmotoren når det trengs, dette kan for eksempel være når den kjører opp en bratt bakke osv. da dette systemet øker den samlede disponible kraften.

Når dieselmotoren ikke trenger all kraften den produserer lader den batteriene med det overskytende. Denne geniale ”Hybrid” –teknologien betyr at Niftylift HR17 Hybrid klarer seg med en vesentlig mindre dieselmotor (Kubota 18 HK), enn det som ellers ville være nødvendig. Dette igjen reduserer drivstofforbruket (gjennomsnittlig 0,5 l pr. time)og reduserer da også driftskostnadene betraktelig.

Grunnet sitt effektive design, ”Diesel Re-Gen”, kan faktisk lade batteriene opptil to ganger raskere enn om man lader batteriene med den innebygde batteriladeren for 230V. Slik kan HR17 lade seg selv helt opp på kun fire timer. Dette betyr at HR17 kan arbeide i 24 timer i døgnet; bruke den elektriske motoren for å arbeide stille om natten, for så å lade seg opp igjen under dagskiftet når den går på diesel.

HR17 er også en av de første maskinene i sitt slag som tilbyr avansert eksosrensingssystem, dette gir en kraftig reduksjon i utslipp av CO/NOx partikler og støyutslipp, så HR17 Hybrid 4x4 er også et miljøvennlig valg, så vel som å være økonomisk i bruk.

SiOPS sikkerhetssystem
En annen viktig nyhet og egenskap er at HR17 er utstyrt med det nye SiOPS sikkerhetssystem integrert i kurven, for å forhindre klemskader dersom operatøren skulle bli klemt mellom en overhengende hindring, og maskinens kontrollspaker. SiOPS kontrollpanel er utstyrt for å oppdage betydelig belasting på plattformen eller operatøren. Hvis klemsituasjoner oppdages vil maskinen slå seg av. Dette gir operatøren tid til å vurdere situasjonen og reagere trygt og innhente situasjonen.

Gantic AS mener Niftylift HR17 Hybrid 4x4 uttrykker del aller beste aspektene av Niftylifts design filosofi, som kombinerer avansert kraft teknologi og avansert 4x4 system, dette i tillegg til at de fortsatt leverer ledende ytelse fra et kompakt lavvekt og lett kjørt personløfter uten at det går på bekostning av brukervennlighet, pålitelighet og sikkerhet