Bravida tror på vekst i det neste året

Bravida leverte et driftsresultat på 41,7 millioner for den norske virksomheten, av en omsetning på 1,45 milliarder kroner i årets første tre kvartaler av 2011.

I 2010 var driftsinntektene til sammenlikning på 1,40 milliarder kroner.

– Det har vært et overraskende tøft år. 3. Kvartal er det beste av de tre første kvartalene og ordrereserven er igjen på vei oppover. I tillegg hadde vi mindre ledigtid i dette 3. Kvartalet enn i de to foregående. Disse tre indikatorene tilsier at vi har en oppgang for oss og jeg er trygg på at 4. Kvartal blir det beste kvartalet i 2011, sier administrerende direktør Eirik Franzen i Bravida.

Bravida Norge fikk en resultatgrad på nær 3 prosent i årets ni første måneder.

– Vi er ikke fornøyd med dette. Jeg har tidligere sagt en anstendig margin i bransjen vår skal være nær tosifret. Det holder jeg fast ved. Jeg er overbevisst om at de kommende 12 månedene blir bedre enn de 12 vi nå har vært igjennom – nesten uavhengig av det som vil skje i Europa. Det som nå er igangsatt vil bli gjennomført uavhengig av en eventuell kollaps i utenfor Norges grenser. På litt lengre sikt ser vi også noen positive trekk. Norge skal investere mye i infrastruktur og enorme investeringer innen olje- og gass. Bravida er godt posisjonert for å ta en god andel av de avtalene som vil komme. Men jeg tror vi vil få en nedkjøling, det er det eneste resultatet av den ubalansen vi har hatt, sier Frantzen.

Bravida Norge ser kontinuerlig etter vekstmuligheter i markedet.

– Vi er i heldigvis i en moden bransje. Det vil alltid være etterspørsel og behov for vedlikehold om etterspørselen etter ny produksjon er like stor. De usikre tidene gir muligheter. Derfor vil vi fortsette jakten på nye oppkjøpskandidater. Tempoet er mer styrt av vår egen evne til integrere de, enn det som skjer rundt oss. Vår strategi er å være nummer 1 der vi er og bygge sterke faglige miljøer innen elektro, vvs og ventilasjon i de store byene. For oss er det virksomheter innen VVS som fortsatt har første prioritet, sier han.

Bravida-konsernet hadde i årets tre første kvartaler en omsetning på 7,61 milliarder SEK og et driftsresultat på 405 millioner SEK. I forhold til i fjor er driftsresultat 24 millioner SEK høyere.