Grytnes kjøper Rekdalbygg

Grytnes Entreprenør AS i Sunndal kjøper Rekdalbygg AS i Molde, opplyses det i en pressemelding.

Grytnes har sin base på Sunndalsøra, men har også de siste årene satset mye i Kristiansund. Nå utvides nedslagsfeltet også til Molde og Romsdalsregionen. Grytnes har drevet innen byggenæringen i 66 år, mens Rekdalbygg har drevet noe lenger – i 75 år. Grytnes omsetter årlig for 120 millioner kroner, mens Rekdalbygg har omsatt for 20 til 30 millioner kroner de siste årene.

Det har vært forhandlet om overtakelse siden september. Hovedaksjonær og daglig leder Gunnar Rekdal har ledet selskapet de siste 40 årene.

Grytnes har i samarbeid med Rekdalbygg nylig ferdigstilt et større rehabiliteringsarbeid for Skrenten Borettslag i Molde. Ut over dette har Grytnes gående kontrakter for om lag 50 millioner kroner i Molde og omegn.

Grytnes og Rekdalbygg har utført samme type oppdrag opp gjennom årene, så selskapenes organisasjoner passer svært godt sammen. Rekdalbygg har en solid og godt kvalifisert arbeidsstokk som passer godt til Grytnes. Til sammen vil vi bli slagkraftig på byggsektoren, og vi akter å bli langsiktig i Molde og omegn, heter det i pressemeldingen.

Fakta Grytnes:

Det hele startet på Sunndalsøra i 1946. Med bakgrunn i SOLIDE tradisjoner i tømrer - og snekkerfaget utviklet Gunnar Grytnes den virksomheten som i dag er Grytnes Entreprenør as.

Bedriften har i stor grad bidratt til oppbyggingen av det moderne sunndalssamfunnet i etterkrigsårene.

På 50 tallet var bedriften engasjert i store oppgaver i forbindelse med utbyggingen av Årdal Sunndal verk, mens det på 60 tallet i stor grad dreide seg om oppbygging av skoler og kommunale bygg. Siden den gang har vi bidratt til oppføring av en mengde byggeprosjekter i Nordmørsregionen.

Einar Grytnes kom inn i bedriften i 1969, og som en konsekvens av utviklingen ble Grytnes Betong etablert i 1977. Produktet var førts ferdigbetong, og tre år senere ble produksjon av betongelementer startet opp.

Over tid har konsernet utviklet seg og utgjør i dag Grytnes Betong as, Grytnes Entreprenør as og Vikan Betong as. Grytnes bedriftene er i dag SOLIDE aktører i bygg og anleggsbransjen med klare mål om å være ledende innen sine områder.

Anlegget på Sunndalsøra omfatter i dag over 3000 m2 med produksjonsareal, lager og kontor.

I dag er den daglige ledelsen overtatt av 3 generasjon - Tine Grytnes Laskerud. Bedriftene har utviklet seg videre og har nå etablert seg i boligmarkedet med renovering, utvikling og oppføring av større boligprosjekter.

Fakta Rekdalbygg:

Rekdalbygg AS har hatt sitt virke i Molde og omegn i 75 år. Omsetningen de siste årene har vært mellom 20-30 millioner kroner. Hovedaksjonær og daglig leder Gunnar Rekdal har ledet selskapet de siste 40 årene.

- Han har nådd pensjonsalderen og ønsker seg en mindre stressende hverdag. Da det ikke er noen naturlig etterfølger i familien, falt det naturlig å selge bedriften, skriver selskapet i en pressemelding.