Byggestart for Fornebu S i 2012

KLP Eiendom håper å starte byggingen av Fornebu S-senteret neste år, slik at det skal stå ferdig i 2014.

Fornebu S er ikke bare et ”senter”, men et sentrum for Fornebu, Snarøya og Lysaker. Det bygges en ny by på Fornebu med 25.000 innbyggere og 30.000 arbeidsplasser.

Selve kjøpesenterdelen blir på 22.600 kvm fordelt på to etasjer, og på toppen bygges det fire boligblokker med til sammen 90 boliger.

AMB Arkitekter har vært med i utviklingen av Fornebu S siden 2006.

- Det er et privilegium å få være del av en så enestående miljøsatsing. Dette er ulikt alt annet vi har jobbet med, og i både nasjonal og internasjonal målestokk blir dette et unikt senter hva angår miljøprofilen, sier Mario Obmascher, partner og arkitekt i AMB arkitekter.

Et av kriteriene som ble gitt arkitektselskapet var at Fornebu S skal oppfattes som åpent, med tilgang til torget uten å måtte gå gjennom senteret innendørs. Dette er blitt løst ved bokstavelig talt å splitte senteret i to på bakkeplan, med en glassgate i mellom. Denne skal være offentlig med mulighet for fri passasje utenom senterets åpningstid.

Bygget vil ”henge sammen” igjen i første og andre etasje.
Det er fortsatt ikke helt bestemt hvilke materialer som skal benyttes i byggingen av Fornebu S, men sokkelen blir mest sannsynlig i lys granitt. Selve senterbygget kles sannsynligvis med ubehandlet tre. Det vil også bli store glassflater.