Storlag blir med på Glava Tour

Det blir en skikkelig sykkelfest i Norge 16. til 20.mai. Sykkelrittet Glava Tour får med seg flere store profflag med Team Sky og Edvald Boasson Hagen i spissen.

Datoene for Glava Tour er satt. Rittet starter i Sandefjord 16. mai og får målgang i Hønefoss 20. mai.

Etappene blir som følger:

1. etappe (16. mai): Sandefjord-Tønsberg

2. etappe (17. mai): Oslo-Drammen

3. etappe (18. mai): Lillestrøm-Elverum

4. etappe (19. mai): Hamar-Lillehammer

5. etappe (20. mai): Gjøvik-Hønefoss.

Flere storlag kommer

Siden Glava Tour of Norway ble arrangert i år, har rittet fått hevet status fra UCI. Det betyr at flere UCI Pro Team-lag allerede har meldt sin ankomst til rittet. I tillegg til Edvald Boasson Hagen og Team Sky kommer Lotto-Belisol, Garmin-Cervelo, Green Edge (nyetablert australsk topplag) i tillegg til flere Pro Continental-lag. Det jobbes fortsatt med å få flere lag på startstreken.

Sykkelfest i Oslo og Drammen 17. mai

- Vi ble litt overrasket da vi fikk datoene fra UCI. Datoene er litt tidligere enn vi hadde håpet, forteller rittorganisator Birger Hungerholdt. Når UCI har bestemt seg for noe, blir det slik.

Hungerholdt skulle gjerne sett at rittet ble satt opp litt senere på året for også å få med norske fjell på etappeprogrammet. Arrangøren så også for seg at et stort sykkelritt i en norsk by 17. mai ville bli en hodepine, men Drammen kommune har bidratt til at nasjonaldagen blir en spesiell dag for sykkelentusiastene i byen.

- Dette blir en skikkelig folkefest. 17. mai får vi sannsynligvis rittstart på Rådhusplassen i Oslo og sykler til Drammen, der vi kommer til å bli tatt imot av en stor, bunadskledd tilskuergjeng med norske flagg, sier han.

Edvald på hjemmebane

Han legger ikke skjul på at rittet er lagt for at det skal passe godt til Edvald Boasson Hagen. 19. mai 2012 blir en dato sykkelyndlingen fra Rudsbygd i Lillehammer kommune kommer til å huske for evig tid.

Etappen som går fra Hamar til Lillehammer blir lagt i en runde nettopp i hans hjemtrakter, veier han kjenner like godt som sin egen bukselomme.

Fra Lillehammer går etappen en runde opp til Segalstad Bru i Østre Gausdal, før det legges inn en knallhard sløyfe rundt Saksumsdalen som skal sykles to ganger. Denne etappen passerer Lillehammer sentrum flere ganger.

- Blir en artig etappe, sier Boasson Hagen med et smil om munnen.

Han har fått klarsignal til å bli med på Glava Tour til tross for at det går på samme tidspunkt som Giro Italia og Tour of California.

- Så lenge jeg er frisk, er jeg med, sier han.

Stolt hovedsponsor

Både deltakelsen til Edvald Boasson Hagen og at flere topplag står på startstreken, er gode nyheter for hovedsponsor Glava. Det er også klart at TV2 kommer til å ha sendinger fra alle etappene.

- Vi er opptatt av idrett i Glava og å bruke den som en kanal for å synliggjøre oss. Vi har vært med på et samarbeid med rittarrangøren Interspons i flere år og så allerede under Tour of Glava 2011 at dette var noe som kunne bli veldig bra. Vi visste at sannsynligheten var god for at nivået ville bli jekket opp et hakk til 2012, sier administrerende direktør Jon Karlsen i Glava.

Marketing sjef Øystein Kvam i Glava påpeker at sponsorater en viktig del av bedriftens markedskommunikasjon.

- Glava tar sponsortater på alvor og det er et bevisst valg vi har gjort og bruker de som en den av vår kommunikasjon. Tour of Glava vil bli sendt på TV, men det vil også bli folkefester på en rekke steder i Norge - ikke minst 17. mai. Vi synes det er veldig artig å delta i dette sponsoratet. Glava Tour blir en skikklig sykkelfest som vi er stolt av å være med på, sier Kvam.