Borten Moe forteller hvor kraftlinjen skal gå

En av olje- og energiminister Ola Borten Moes siste oppdrag før juleferien er å presentere det endelige vedtaket for bygging av kraftlinjen mellom Ørskog og Sogndal.

Tidligere i år fattet regjeringen et vedtak for delstrekninger på den nye kraftledningen som vil bli sentral for energiforsyningen til Midt-Norge.

Det gjaldt strekningene fra Sogndal til Moskog i Sogn og Fjordane, og fra sørsiden av Hundbikfjorden i Sogn og Fjordane til Ørsta i Møre og Romsdal og omfatter nærmere halvparten av den totale strekningen på 285 kilometer.

Onsdag skal Ola Borten Moe (Sp) legge fram det endelige vedtaket for kraftledningen. Det gjelder strekningen fra Ørskog til Ørsta og fra Bremanger til Jølster.

Det har tatt tid å fatte vedtaket om bygging av den resterende strekningen ettersom departementet har måtte ferdigbehandle 75 klager etter at Statnett fikk anleggskonsesjon fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Kraftlinjen vil gå gjennom 15 kommuner og innebærer bygging av seks nye transformatorstasjoner og rundt 800 master totalt.

Statnett startet arbeidet med å bygge kraftlinjen i oktober i år, og arbeidet er ventet ferdig innen utgangen av 2015.