Grønnfarget budsjett fra Aspelin Ramm

Forrige uke vedtok konsernstyret i Aspelin Ramm budsjettet for 2012 som inneholdt en opptrapping innen “grønne” tiltak. Totalt planlegger selskapet å investere inntil 86 millioner kroner i miljøtiltak til neste år.

- Med dette budsjettet ligger vi an til å overoppfylle vår rammeavtale med ENOVA om å spare 29 millioner kWh/år, tilsvarende årsforbruket til ca. 1500 boliger. Får vi det til har arbeidet med energisparing gått raskere enn først antatt, uttaler Isak Oksvold, miljøansvarlig i Aspelin Ramm.

Budsjettet omfatter blant annet en utvidelse av Vulkan energisentral og totalrehabilitering av Sven Oftedalsvei 10, NMDs tidligere hovedlager som Aspelin Ramm overtok i år.

Avtalen med ENOVA ble inngått i 2010 og løper ut 2014, og kan nå bli innfridd to år før tiden. Gjennom avtalen med ENOVA får Aspelin Ramm 10 % investeringsstøtte til energibesparende tiltak, oppad begrenset til 15 mill. kroner.

Styret foretok også en historisk prioritering om å budsjettere med 2 millioner kroner til forskning og utvikling. Målet er å bruke tilsvarende 1 % av selskapets overskudd på FoU.

- Gjennom konkrete utviklingsprosjekter ønsker vi å øke egen kompetanse, slik at vi blir enda bedre i stand til å se nye muligheter for vår virksomhet. Nå starter imidlertid arbeidet med å komme opp med gode idéer og prosjekter, og vi er svært interessert i å komme i kontakt med forskningsmiljøene. Alt er av interesse, men det må ha relevans for eiendom, avslutter han.