Kruse Smith til Tromsø

Kruse Smith har underskrevet kontrakt for bygging av Smart Hotels nye hotell i Tromsø. Prosjektet i Ishavsbyen blir Kruse Smiths til nå nordligste byggeprosjekt.

Smart Hotel som etablerte seg på Forus i Stavanger i 2003 har de siste årene jobbet for å etablere hotell i flere norske byer. Bygging av nytt hotell i Oslo er i gang og nå har hotellkjeden signert kontrakt med Kruse Smith for bygging av et nytt hotell med 160 rom og 3 600 kvadratmeter i Tromsø sentrum. Kontrakten er en totalentreprise på ca 100 millioner kroner.

Så langt nord som Tromsø har ikke Kruse Smith vært tidligere når det gjelder et rent byggeprosjekt.

- I dette tilfellet følger vi byggherren, sier Jørn Bogen, direktør for Kruse Smith Region Øst på klingende Narvik-dialekt. Kruse Smith bygde det første Smart hotellet på Forus og er også involvert i byggingen av hotellkjedens nye etablering i Oslo.

Bogen forteller at entreprenøren vil ta med seg prosjektadministrasjonen på 4-5 mann fra Region Øst nordover.

- Det ser vi på som helt uproblematisk. Prosjektledelsen vil arbeide 4-5 dagers uke og det tar ikke lenger tid å fly til Tromsø enn å sitte i bilkø rundt Oslo. Vi har gjennomført en grundig research når det gjelder underentreprenører i området og føler vi har en god oversikt, sier han.

Byggestart blir i januar 2012 og planlagt ferdigstillelse er juni 2013. Arkitekt er Alliance arkitekter.

Smart Hotel baserer seg på et rimelig forretningskonsept hvor kunden selv bestiller overnattingen på internett. Direktør for Smart Hotel Holding AS, Kjell Rommetveit, opplyser at kjeden arbeider med etableringsplaner også i Bergen.

- Vi håper på oppstart i Bergen til våren, sier han.