Modernisert stasjon åpnet på Lillehammer

Skysstasjonen på Lillehammer har gjennomgått en omfattende modernisering. Nå er Lillehammer stasjon oppgradert til et av landets mest moderne kollektivknutepunkt.

I tillegg har stasjopnen blitt et knutepunkt for alle typer informasjon om Lillehammer og distriktet, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

Lillehammer skysstasjon omfatter både jernbane- og busstasjon. Tidligere lå disse rett ved siden av hverandre med hver sine publikumsarealer. Nå er knutepunktet oppgradert til full. I tillegg til oppgradering innvendig omfatter arbeidene også alle utendørsarealene som oppstillingsplasser for buss og taxi, parkeringsplasser for biler og sykler, gangarealer, jernbanepark og et miljøtorg.Skysstasjonen har fått tilgjengelighet for alle, informasjonssystemer med sanntidsinformasjon for tog og buss, trådløs internettdekning og skjermer for eksponering næringsliv og reiseliv. Stasjonsbygningen inneholder publikumsaraler, venterom, café, kiosk og Lillehammer Vandrerhjem, for uten turistinformasjon.

Lillehammer skysstasjon har daglig ca 6.500 reisende fordelt på ca 4.500 med lokale bussruter og ca 2000 med tog.

Til sammen skal de ulike aktørene som samarbeider om prosjektet investert rundt 90 millioner kroner i den moderniserte Lillehammer skysstasjon. Bak prosjektet står Rom Eiendom, Jernbaneverket, NSB, Statens vegvesen, Lillehammer Turist AS, Lillehammer kommune og Oppland Fylkeskommune. Bygningsmassen på stasjonen eies av NSBs eiendomsselskap, Rom Eiendom. Jernbaneverket står for driften av fellearealene. Prosjektet har også fått midler fra den såkalte KID-satsingen, hvor ”KID” står for kollektivtrafikk i distriktene.

Miljøbygg har hatt byggentreprisen for bygningsmassen, mens Anlegg Øst har kontrakten for arbeidet utenomhus.

Les mer om prosjektet her