LINK arkitektur melder seg ut av Arkitektbedriftene

Ledergruppen i LINK vedtok i forrige uke at LINK arkitektur melder seg ut av Arkitektbedriftene.

LINK arkitektur

LINK arkitektur er et selskap med 250 ansatte, lokalisert med 16 kontorer i Norge og Sverige. Deres strategi sier at de skal fortsette å være et nordisk selskap og være sterkt tilstede i de store nordiske byene. De har også prosjekter i Asia, Øst Europa og Midt-Østen og de har ansatte fra 19 nasjoner.

- Våre oppdrag er fra kontorbygg, skoler og kirker til sykehus, og vi ser en endring i bransjen der stadig mer komplekse prosjekter krever mer og mer spesialisering og kompetanse. Byggeprosessene blir også mer komplekse og myndighetskravene styrkes. Dette har endret vår måte å jobbe på sammen med våre strategiske samarbeidspartnere og det gir spennende muligheter for en nettverksorganisasjon som vår, der kobling av vår kompetanse og erfaring på tvers blir viktig for å møte kundenes behov, sier adm. direktør Siri Legernes i LINK arkitektur.

Hun sier LINKs eiere/partnere og ansatte i mange år har vært aktive i NPA/Arkitektbedriftene, og gjennom dette forsøkt å bidra til å gi arkitektene en stemme i byggenæringen.

- Av mange grunner som handler om vår forretningsmodell og vårt selskaps utvikling har vi vært tydelige på at vi ønsker at foreningen Arkitektbedriftene dreier fra å være en serviceorganisasjon til hovedsakelig å være en næringspolitisk organisasjon og at vi har vært tydelig på at dette haster for oss, dersom medlemsskap fortsatt skulle være interessant, legger Legernes til.

Men i forrige uke vedtok altså selskapet å melde seg ut av foreningen.

- Vi ønsker lykke til i det videre arbeidet og takker for oss, avslutter Legernes.