BKA-opplæring gir positive effekter for bedriftene

Det nærmer seg 19. januar og søknadsfrist for å søke om midler til opplæring i basiskompetanse via Vox sitt BKA-program (Basiskompetanse i arbeidslivet), hvor BNL deltar.

BNL er sterkt involvert i arbeidet gjennom informasjon og dokumentasjonsarbeid og i gjennomføringen av enkeltprosjekter.

BNL har i samarbeid med Vox foretatt en mindre undersøkelse, med hovedmål å se på effekter av BKA opplæring, og respondentene var prosjektledere og deltagere på kurs.

For de ansatte er det viktigste funnet at BKA – opplæring motiverer for videre læring i form av kurs, sertifisering og i å ta fag-/svennebrev. For BNL inspirerer dette til videre arbeid med basiskompetanse og etter- og videreutdanning. For fremtidens byggenæring vil kompetansebygging både før og etter fagbrev være avgjørende, og BNL vil fokusere på hele livsløpet til fagarbeidere og andre ansatte i næringen vår.

For bedriftene er det her store gevinster å hente, og respondentene var tydelige på at BKA- opplæringen på en positiv måte endret arbeidet i bedriften. De ansattes kompetanse ble mer synlig og arbeidet ble forbedret, blant annet knyttet til dokumentasjon. Dette viser hvordan man ved å knytte sammen basisferdigheter og det daglige arbeidet i bedriften kan få til store endringer. I BNL gleder de seg til det videre BKA- arbeidet, og å høre gode historier om prosjekter med synlige effekter for bedriftene.

- Vi i BNL oppfordrer alle til og være med videre og er klare til å hjelpe bedrifter med eventuell søknad og andre spørsmål . Det er bare å ta kontakt, sier rådgiver Einar Hanisch i BNL.

Les mer her