ÅF kjøper selskap

ÅF i Norge vokser og har nå overtatt alle aksjene i konsulentfirmaet Sivilingeniørene Munte-Kaas og Udnes AS.

Munthe-Kaas og Udnes teller per i dag ni ansatte og tilbyr rådgivning og prosjektering innenfor fagområdet byggeteknikk, med hovedvekt på konstruksjonsteknikk.

Munthe-Kaas og Udnes har solid erfaring med blant annet prosjektering av komplette bæresystemer for boligbygg, industri- og lagerbygg, forretningsbygg, kontorbygg, skoler, samt prosjektering av prefabrikkerte betongkonstruksjoner.

ÅF kompletterer dermed sine rådgivertjenester innenfor tekniske installasjoner i bygg, og kan nå tilby både bygg-, VVS-, elektro-, brann- og belysningsrådgivning.

Oppkjøpet er en naturlig del av ÅF sine vekstplaner og ambisjoner om å være nummer en eller to i de markeder man er til stede i.

- Vi har samarbeidet med Munthe-Kaas og Udnes en stund, og nå var det et riktig tidspunkt for begge parter å tilknyttes hverandre. Vi er veldig glade for endelig å kunne tilby byggrådgivning som en del av våre tjenester, og får et knippe flinke nye kolleger med på laget vårt, sier administrerende direktør i ÅF i Norge, Ove Guttormsen.

- Vi er sikre på at dette vil gi våre kunder en merverdi, i tillegg ser vi store muligheter for utvikling gjennom ÅF som et internasjonalt selskap, sier Øyvind Munthe-Kaas, daglig leder i Munthe-Kaas og Udnes.

– Vi blir nå et fagmiljø med mer enn 30 spesialister i Lillestrøm, noe som er positivt både for regionen generelt og for å tiltrekke seg nye hoder også nord for Oslo sentrum.

- ÅF har ambisjoner om å dobles i antall innen 2015, og i Norge har vi nå tatt et viktig steg i våre vekstplaner gjennom å supplere våre tjenester med bygningsingeniørfaget, sier Ove Guttormsen i ÅF.

ÅF i Norge teller dermed ca. 130 personer. Munthe-Kaas og Udnes er lokalisert på Lillestrøm, hvor også ÅF har en avdeling i dag.