22. juli-komiteen innkaller statsråder til høring

22. juli-komiteen på Stortinget innkaller justisministeren og forsvarsministeren, samt PST-sjefen, forsvarssjefen og politidirektøren til en åpen høring 18. januar.

– Vi har bedt disse fem komme til høring, fordi vi ønsker en utdypning av 22. juli-redegjørelsen som ble gitt i Stortinget av tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) og tidligere forsvarsminister Grete Faremo (Ap) i høst, sier leder av Stortingets særskilte 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (KrF), til NTB.

Innkallingsbrevene ble mandag sendt til nåværende justisminister Grete Faremo, nåværende forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap), sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Janne Kristiansen, og fungerende politidirektør Vidar Refsvik.

Andre relevante instanser og etater vil også bli invitert til høringen, som vil være åpen for presse og publikum.

Hareide presiserer at dette ikke er en kontrollhøring, der de innkalte skal redegjøre for hendelsesforløpet og hva som ble gjort under terrorangrepene.

– Det som er interessant for oss, er hva slags forbedringer man ser for seg for fremtiden. Viktige punkter vil være samarbeidet mellom politi og forsvar, samarbeid mellom nødetatene, sikring av bygg, beredskapssamarbeid, ivaretakelse av ofre og pårørende og bekjempelse av ekstremisme, sier Hareide.