Russisk oljeplattform sank

En flytende oljeplattform med 67 besetningsmedlemmer kantret og sank utenfor den østrussiske øya Sakhalin.

Det er bekreftet at to av dem er døde, mens 14 ble reddet fra riggen før den sank. Resten av de 67 oljearbeiderne er savnet.

Kolskaja-plattformen som tilhører det russiske leteselskapet Arktikmorneftegazrazvedka, ble tauet fra halvøya Kamtsjatka og var 200 meter fra land da ulykken skjedde søndag. Det er kraftig vind og 17 minusgrader i området.

Tomme livbåter
– Ventilene ble ødelagt av is og bølger, og fartøyet begynte å ta inn vann, sier Taimuraz Kasajev, talsmann for den regionale kriseberedskapen.

Mannskapet ventet på å bli evakuert av helikopter, men plattformen kantret og sank før de kunne komme seg om bord i livbåtene, forteller talspersonen.

To av plattformens fire livbåter er funnet uten folk i, og redningsarbeidet er svært vanskelig på grunn av værforholdene.

Varme drakter
Ifølge msnbc.com er de som har blitt reddet opp av vannet, i relativt god form. Ni av dem er blitt transportert med helikopter til land for å få behandling, skriver Russia Today. Alle oljearbeiderne har ifølge den engelskspråklige nettavisen på seg redningsvester og varme drakter.

Kolskaja-riggen blir brukt til å finne olje utenfor kysten av Kamtsjatka for selskapet Gazflot, som er et datterselskap av det russiske gassmonopolet Gazprom. Plattformen skal ikke ha boret etter olje, så den utgjør trolig ingen miljørisiko.