NSW har meldt seg inn i Arkitektbedriftene

Arkitektmiljøet Narud Stokke Wiig, med de to kontorene Narud Stokke Wiig Sivilarkitekter og Narud Stokke Wiig Arkitekter og planleggere, har meldt inn i Arkitektbedriftene i Norge.

- For oss er det svært viktig at arkitektbransjen står samlet overfor byggenæringen og at vi snakker med én stemme overfor politikere samt offentlige og private beslutningstakere når det gjelder betydningen av god arkitektur. Vi er blant annet opptatt av at offentlige innkjøpsordninger og rammebetingelser fremmer kvalitative gode bygg. Vi har meldt oss inn i Arkitektbedriftene i Norge fordi vi har stor tro på foreningen slik den har endret seg og drives i dag nettopp kan virke samlende for arkitektbransjen, sier Ole Wiig, daglig og faglig leder av i arkitektmiljøet Narud Stokke Wiig.

- Vi er svært glade for at Narud Stokke Wiig har blitt medlem hos oss! Narud Stokke Wiig er et av landets fremste arkitektmiljøer som nyter stor respekt for sin arkitektur og for sin brede kompetanse. De er også en internasjonal aktør, og selv om vi har hatt et samarbeid over lengre tid er det svært viktig at de nå vil arbeide tettere med oss om viktige saker fremover, sier administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene.

Om lag 140 personer fra 23 land arbeider i Narud Stokke Wiig. Fem medarbeidere har vært med i over 20 år. I dag er ca. 50 prosent av de ansatte under 30 år. Kombinasjonen av erfarne og kunnskapsrike arkitekter og unge nysgjerrige arkitekter gir selvsagt mye dynamikk og gode resultater.

Jørn Narud, Gudmund Stokke og Ole Wiig startet sitt arkitektkontor i det som var en 30 kvadratmeter gammel melkebutikk på Majorstuen. Nå er virksomheten blitt større – og Narud Stokke Wiig er i dag et av landets største og ledende arkitektkontorer.

NSW har opp gjennom årene dyrket mangfoldet. Arkitektkontoret har deltatt i mange arkitektkonkurranser – og man er blitt premiert i 60 konkurranser! Av 28 førstepremier er 16 realisert.

I tillegg til mange praktfulle enkeltbygninger, er det kanskje de store prosjektene, byromsdannelsene, stedsutviklingen, campusutvikling og byutvikling som har opptatt Narud Stokke Wiig mest. Det er ikke bare snakk om å bygge opp noe nytt fra grunnen. Ofte kan oppgaven være å skape nytt liv i eksisterende bygninger og i gamle bystrøk.

Selv om Narud Stokke Wiig har vært med på noen av de største byggeprosjektene i Norge – som storflyplassen på Gardermoen – har selskapet også vært opptatt av de små prosjektene.

Selskapet har også hatt store oppdrag i utlandet, blant annet nye universitetet i Erbil i Irak.