Nytt messebygg i Sør-Varanger

Det nye kjøkken- og messebygget ved Garnisonen i Sør-Varanger, ble overlevert fra Forsvarsbygg til Hæren torsdag 15. desember.

Bygget til en verdi av vel 70 millioner kroner holder en høy arkitektonisk standard, og er starten på videreutvikling av Høybuktmoen leir.

Messen er felles for soldater og befal. Bygget utgjør første del av videreutviklingen av leiren, og det ble lagt stor vekt på den arkitektoniske utførelsen i prosjekteringsperioden i samarbeid med arkitekturrådet i Forsvarsbygg.

Direktør i Forsvarsbygg, Olaf Dobloug, la vekt på det gode samarbeidet det er mellom garnisonen og Forsvarsbygg. Dette er i tråd med prioriteringen til Generalinspektøren for Hæren om å jobbe ut i fra den godkjente helhetlige planen for Grensevakten.
- Messebygget er et av de første og viktigste prosjektene med å videreutvikle Garnisonen i Sør-Varanger til en ny moderne leir, sa Dobloug.

Intendant for Operasjonsstøtteavdelingen i Hæren, Yngve Johnsen, har blant annet hovedansvaret for alle messebygg for Hæren i Norge. Han sa at dette messebygget var et mønsterprosjekt på hvordan logistikken rundt planlegging, bygging, innredning og bruk av Hærens messer bør være.

Messebygget setter en ytre ramme for tenkt utvidelse mot vest, hvor det søkes å sette opp en ny struktur som står i sammenheng med eksisterende bygningsmasse, samt å legge til rette for gode forbindelser både for kjøretøy og bevegelser til fots. Bygget er dimensjonert for 250 spiseplasser med en daglig kapasitet på ca. 540 brukere.