Arbeidsgruppe vil stenge regjeringskvartalet for trafikk

Gatene rundt regjeringskvartalet bør stenges permanent for all trafikk. Det skal være konklusjonen til en arbeidsgruppe som har vurdert sikkerhetstiltak.

Rapporten ble torsdag overlevert Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Etter det NRK erfarer konkluderer fagfolkene med at Grubbegata, Akersgata og andre gater som tilstøter regjeringsbygningene bør stenges for all trafikk.

– Vi har lagt fram våre faglige anbefalinger og forslag til tiltak til departementet for å sikre regjeringskvartalet, sier Ole Petter Parnemann fra Politidirektoratet, som har ledet arbeidet.

Gatene ble midlertidig stengt etter 22. juli. Arbeidsgruppen skal gå inn for å gjøre sperringen permanent. Rapporten som helhet, er gradert på grunn av sikkerhetshensyn.

Regjeringen har bedt ulike instanser om å gjøre vurderinger for sikkerheten og hva som skal skje med blokkene som ble påført ødeleggelser. De ønsker ikke å kommentere rådene som kommer i delrapportene. Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) skal kunngjøre planene for regjeringskvartalet 4. januar.