Høyesterett avviste kranførere

41 kranførere som mente de hadde rett til å bli ansatt i Statoil, får ikke prøvd saken sin i Høyesterett etter at ankeutvalget har avslått saken.

Dermed kan kranførerne glemme både ankesak og jobb i Statoil, skriver Stavanger Aftenblad.

Kranførerne tapte både i tingretten og lagmannsretten, og etter at anken til Høyesterett er avvist, er det satt sluttstrek for saken.

– Vi er selvsagt skuffet over at ankeutvalget ikke vil tillate saken prøvd for Høyesterett. Vi mener dommen fra lagmannsretten ikke burde bli stående, men må bare ta til etterretning at ankeutvalget ikke ser det på samme måte som oss, sier Safe-leder Hilde-Marit Rysst på forbundets hjemmesider.

Bakgrunnen er at Statoil i 2009 bestemte seg for å utføre kranføreroppgavene på seks av sine plattformer selv, istedenfor å kjøpe tjenestene fra selskapene KCA Deutag og Odfjell Drilling.

Fagforbundene Safe og Industri Energi mente at overføringen av kranføreroppgavene måtte kunne betegnes som virksomhetsoverdragelse. Dermed ville Statoil være forpliktet til å ansette de 41 kranførerne som tidligere hadde utført jobben på oppdrag.

Dette var Statoil uenig i, og dermed havnet saken i rettssystemet.