Forsvarsbygg inngår prosjekteringskontrakter

Forsvarsbygg signerte fredag kontrakter med Link Arkitektur, Multiconsult og Stema Rådgiving for prosjektering og prosjekteringsledelse av nytt miljøbygg på Haakonsvern.

- Vi gleder oss nå til å ta fatt på det videre prosjektarbeidet sammen med ekspertisen i disse firmaene, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Lars C. Pedersen.

Etter en meget tett prosjekteringskonkurranse mellom ni tilbydere, har Forsvarsbygg nå sikret en komplett prosjekteringsgruppe representert av Link Arkitektur på arkitektfag, samt Multiconsult som leverandør av teknisk rådgivning. Prosjekteringsledelsen er ivaretatt av Stema Rådgivning AS.

– Miljøkompetanse var vektlagt og stod som eget tildelingskriterium i prosjekteringskonkurransen, sier Pedersen.

Energiklasse A eller bedre
Forsvarsdepartementet (FD) har gitt Forsvarsbygg oppdraget om å utvikle et nytt kontorbygg i enten energiklasse A eller «nullenergibygg» for Forsvarets logistikkorganisasjon på Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern. De prosjekterende leverandørene skal jobbe sammen med Forsvarsbygg med å gi råd og utvikle byggeprosjektet på tegnebrettet frem til ferdig forprosjekt som leveres til godkjenning i FD i september 2012. Kontrakten åpner for at rådgiverteamet kan delta videre byggeprosjektet frem til reklamasjonsbefaringen tre år etter ferdigstillelsen.

Miljøkompetanse
Forsvarsbygg samarbeider med SINTEF og forskningssenteret ZEB (Zero Emissions Building) med å utrede mulighetene for at bygget kan bli et såkalt nullenergibygg.

– For å utrede et nullenergibygg har vi i særlig grad vært ute etter arkitekter og rådgivere som innehar kompetanse og interesse for å utvikle en bygning som energimessig kan bli unik av sitt slag i Norge. Dette prosjektet krever et lærevillig og robust rådgiverteam. Med avtalene vi nå har inngått med Link Arkitektur, Multiconsult og Stema Rådgiving, ligger alt til rette for at dette vil bli meget godt ivaretatt, sier Pedersen.

Link Arkitektur er blant de ledende arkitektkontorene i Norge, og Bergenskontoret mottok nylig Arkitektur- og byfornyingsprisen 2011 fra Bergen kommune for Nordahl Grieg videregående skole. Multiconsult er en av de største prosjekterings- og rådgivingsleverandørene i landet, og har blant annet mottatt pris for prosjekteringen av det nye konsert- og kulturhuset Kilden i Kristiansand.

Stema Rådgivning leverer prosjektadministrative tjenester i hele Norge, og har blant annet oppdrag for Oslo Lufthavn, Statsbygg (Regjeringskvartalet), Helse Sør-Øst (nye AHUS) og Forsvarsbygg (FFI, Kjeller).