Mva-reglene: - Seier i første runde

Da de fleste var gått i sommerferie og tenkte på alt annen enn MVA og husleie, sendte skattedirektoratet ut et rundskriv om nye regler som skulle vise seg å få kostbare konsekvenser.

Har man ikke bygget fullt utleid 6 mndr etter ferdigstillelse, enten som nybygg eller som rehabilitering, resulterer det i økte kostnader på mva-siden.

Norsk Eiendom engasjerte seg sterkt for å få direktoratet til å trekke reglene tilbake.

- Vi har fått melding om at Skattedirektoratet "foranlediget av innspill som er kommet fra bransjen" har besluttet å be skattekontorene om å se bort fra de nye retningslinjene fra ”Melding nr. 08/2011 av 4. juli 2011”. Skattedirektoratet opplyser imidlertid at retningslinjene vil bli tatt opp til ny vurdering. Vi vil kjempe for at de nye reglene blir til å leve med, sier Thor Olaf Askjer, adm. direktør i Norsk Eiendom.

- Seieren er et eksempel på hvordan vi kan lykkes når vi står sammen og argumenterer faglig og saklig for vårt syn. Sammen med NHO og Ernst & Young fikk vi skissert et teoretiske faktagrunnlag. Deretter inviterte vi 5 – 6 medlemsbedrifter til en workshop. Disse kjenner på kroppen hvordan reglene oppfattes og vet nøyaktig hvilke kostnader og merarbeid som følger av regelverket. Gjennom dette fikk vi listet opp konkrete eksempler og hvilke konsekvenser de nye reglene får for bransjen. Samlet ble argumentasjonen så overbevisende at myndigheten måtte gå til det tunge skritt det antagelig måtte være å trekke reglene tilbake, legger Askjer til.