Rica Rock City Hotel

Rica Rock City Hotel

Sted: Namsos

Prosjekttype: Nybygg

Kontraktssum eks mva:
82 millioner kroner

Bruttoareal: 4.870 kvm

Byggherre: Industrihallene Eiendom

Leietaker: Rica

Byggherreombud: PTL

Totalentreprenør: Grande Entreprenør

Koordinator: Jaras Eiendom

Arkitekt: Narud Stokke Wiig

Rådgivere for byggherre: MjøsConsult (RIB), TechnoTeam Prosjekt (RIV), IBR (RIBr) og Multiconsult (RIGeo)

Rådgivere: RIB: Arcon Prosjekt - RIV: Planconsult VVS - RIVVA: Trønderplan - RIE: Ryjord Nord - RIBr: RG-Prosjekt

Underentreprenører/leverandører: Riving: AF Decom - Grunn- og utomhusarbeider: Glømmen Entreprenør - Peling: Seierstad Pelemaskiner - Betongelementer: Overhalla Cementvare - Glass- og alu.arbeider: Profil Team - Vinduer: Lian Trevare - Solavskjerming: Riis Glass og Metall - Rotunde: Boon Edam - Maler: Malermester Bjørås - Flislegger: Murmester Ketil Hansen - Baderomskabiner: Part - Rør og sanitær: Bjørn Seem - Elektro: E-Nor Installasjon - Ventilasjon og automatikk: ElnanØkovent - Kjøle-/fryserom: Huurre Norway - Lås og beslag: Beslag-Consult - Ståldører: Daloc - Tredører: JELD-WEN Norge

Tittelen er hentet fra DDE-låten «By’n æ bor i», skrevet av Idar Lind. De som besøker Rica Rock City Hotel i Namsos har store sjanser for å bli glad i hotellet.

Deler av teksten til «By’n æ bor i» kan leses i et av gulvteppene på hotellet.

Trønderrock og mat
Hotelldirektør Terje Lysholm forteller at Rica Rock City Hotel har utsmykning inspirert av trønderrock og satser mye på å tilby god mat med lokal forankring.

– Vi har flotte lokale råvarer, som elg og annet vilt, fisk, skalldyr, ost og øl. Vi har avtaler med flinke leverandører og vil satse mye på å tilby god mat. De viktigste kundegruppene er forretnings-
reisende, kurs- og konferansedeltakere og privatpersoner, næringsliv og organisasjoner i Namdalsregionen.

Rica Rock City Hotel ligger i Namsos sentrum og har 96 rom. 12 av dem er deluxe rom med påkostet og særpreget innredning. I kurs- og konferanse-
avdelingen er det fire kurs- og møterom. Restauranten har 110 sitteplasser og ledes av restaurantsjef Mikaela Nilsson. Forventet årlig omsetning er drøyt 30 millioner kroner. Hotellet har i overkant av 30 årsverk.

82 millioner kroner
Hotellet er tegnet av Narud Stokke Wiig og ført opp i totalentreprise av Grande Entreprenør. Byggherre er Industrihallene Eiendom AS. Bygget er på 4.870 kvm BRA. Det har åtte etasjer (pluss et teknisk rom på taket). Grande Entreprenørs kontraktssum er på 82 mill. kroner. Byggestart var i juli 2010. Hotellet ble tatt i bruk i november i år.

Prosjektleder Jan Tore Grande i Grande Entreprenør forteller at tomten er på cirka tre mål og består av utfylte masser.

– Bygget står på 30 stålkjernepeler som er 55 meter i gjennomsnitt.

Bygget er tilnærmet kvadratisk, med unntak av restauranten som ligger i et enetasjes utbygg mot sjøen. Bærende konstruksjon er i søyler, dragere og hulldekker i betong. taket er flatt, isolert og tekket. Fasadene er kledd med Swisspearl fibersementplater. Restaurant og hovedinngang har glassfasader. Halvparten av rommene har parkett, den andre halvparten tepper. Gulv i fellesareal er i slipt hvit betong eller teppebelagt. Baderommene ble levert som ferdige baderomskabiner. Veggene i rometasjene er i stål og gips. På rommene er det faste himlinger. I korridorene er det systemhimlinger. Det ble praktisert rent bygg under oppføringen. Vinduene er i tre belagt med aluminium. Fasadekledningen er tilnærmet vedlikeholdsfri. Hotellet har universell utforming.

Svanemerket
Hotellet har vannbåren oppvarming, med gulvvarme i første etasje og radiatorer på rommene. Det er 27 cm isolasjon i veggene og 30 cm i taket. Vinduene har en U-verdi på 0,7. Ventilasjonsanleggene er balanserte og har varmegjenvinning. Hotellet er fullsprinklet. Det er brukt solstoppglass, samt innvendige persienner på møterommene og i restauranten. Hotellet er svanemerket.

Jan Tore Grande sier at byggingen har gått greit.

– De to største utfordringene har vært kort byggetid og høyden. Da aktiviteten var å på topp var 35 bygningsarbeidere på byggeplassen. Hotellet er ført opp uten fraværsskader. Vi tar med oss nyttig lærdom om logistikk ved bygging i mange etasjer fra dette prosjektet.

Synliggjøre kontrasten
Sivilarkitekt Gudmund Stenseth, Narud Stokke Wiig forteller at det arkitektoniske hovedgrepet tar utgangspunkt i idéen om å synliggjøre kontrasten mellom hotellet og Rock City gjennom materialbruk og volumoppbygging.

– Mens Rock City viderefører den eksisterende bebyggelsesstrukturen i området, er hotellet gitt et forholdsvis lite fotavtrykk, men med sjenerøs høyde. Hotellet er i tillegg trukket tilbake fra Sverres gate og definerer samtidig et helt nytt byrom i Vestre Havn.

– Vår største utfordring har vært knyttet til de uforutsigbare grunnforholdene. Raset i Kattmarka utløste et strengere krav til vertikal forsterkning av fasaden og dette har nødvendigvis medført utfordringer ved utforming av bygget.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter