MT vest blir del av Profitek-konsernet

Styret i MT vest as er blitt enige med ledelsen i Profitek om en overtagelse av aksjemajoriteten i det Haugesundsbaserte ingeniørfirmaet.

Selskapene signaliserer en satsning på Haugesundsområdet fremover og Profitek oppnår med denne investeringen en solid tilstedeværelse i de tre største byene på Sørvestlandet.

MT vest as har i dag 5 ansatte med VVS og elektrobakgrunn og spesialkompetanse på styring av tekniske anlegg. MT vest as har siden starten i 1988 levert byggautomasjon til større bygg i Rogaland og Sunnhordland.

Totalt drifter nå selskapet rundt 100 tekniske anlegg med sentral driftskontroll, også kjent som SD anlegg. Fordelen med slike energisentraler er blant annet energioptimalisering og reduserte driftskostnader. Det har vært nødvendig for selskapet å opparbeide seg tverrfaglig tekniske kompetanse, og herfra har veien til tekniske totalentrepriser vært kort.

- Vi har hatt ønske om å kunne ta på oss større og mer krevende oppgaver innenfor et bredere spekter av tjenester og har derfor sett oss om etter strategisk partner, sier daglig leder i MT vest, Tor Hagland.

- Vi er derfor meget fornøyd med at vi nå er blitt enige om å bli del av Profitek-systemet.

Fra og med 1.1.2012 vil firmaet endre navn til Profitek MT vest as. Konsernet Profitek er mest kjent for å ha bygget seg opp til å bli blant de største elektroentreprenørene på Vestlandet og har senere bygget seg opp også på andre fagområder. Selskapet er nå etablert med nesten 700 ansatte innenfor elektro, IKT, rør og klima fordelt på 12 kontorer rundt om i Sør-Norge.

- Gjennom Profitek MT vest får vi fotfeste i en viktig og spennende region, sier direktør for forretningsutvikling i Profitek, Tor Heggernes.

– Ved å kombinere MT vest sin etablerte posisjon og kompetanse med vår egen finansielle og tekniske slagkraft får vi et selskap som vil kunne utvikle seg til en aktør med mange muligheter, ikke minst innenfor totaltekniske entrepriser, sier Heggernes.