Arkitekter beklager tvillingtårn-design

Arkitektfirmaet MVRDV beklager at noen er blitt såret av et byggeprosjekt som mange mener ligner de eksploderende skyskraperne i World Trade Center.

Prosjektet The Cloud skal ifølge det nederlandske arkitektfirmaet forestille to høyhus som strekker seg inn i skyene. Flere av dem som har sterke minner fra terrorangrepene i New York i 2001 mener derimot at arkitektenes kreative grep er til forveksling lik støv- og røykskyene rundt de brennende tvillingtårnene i World Trade Center, skriver VG.

– Vi beklager til alle som er blitt såret av dette prosjektet. Det var ikke slik vi ønsket det, Inspirasjonen til «The Cloud» ligger i bildet av en sky som dekker midten av skyskraperen, forklarer selskapet.

The Cloud beskrives som to luksus-skyskrapere som er planlagt i Sør-Koreas hovedstad Seoul. I skyen skal det være svømmebasseng, restauranter, kafeer og treningssenter.

Selv om MVRDV har mottatt truende e-poster og telefoner og nå beklager at folk føler seg såret, har de ingen planer om å skrinlegge prosjektet.

Firmaet sto også bak det omstridte Barcode-prosjektet i Bjørvika i Oslo som høstet mye kritikk fra folk som mente kontorbyggene på sjøsiden av Oslo S stengte byen ute fra fjorden.