Scandic bygger i Stavanger

Scandic-kjeden har inngått en avtale om bygging av et nytt hotell med 210 rom i Stavanger. Bygget forventes å stå ferdig i 2013.

Siden februar 2010 har kjeden åpnet nye hotellprosjekter i blant annet Haugesund, Stavanger og på Gardermoen. I oktober 2011 kom kjeden også med et spennende og kreativt hotellkonsept i det nye Vulkan-området i Oslo og sensommeren 2012 åpner Scandic Fornebu ved Sjøflyhavna. I tillegg har kjeden tatt over hotellene Strand og Neptun i Bergen, slik at Scandic nå er representert med 4 hoteller i vestlandsbyen.

- Scandic vokser og vi ser stadig etter gode lokasjoner for våre hotellprosjekter. Stavanger sentrum er et selvfølgelig sted for oss å være etablert og det er med glede at vi nå har signert med huseier. Dette blir enda et lekkert og moderne hotell, selvsagt fylt med Scandics egne gode konsepter og bygges i tråd med vår miljøtankegang, sier administrerende direktør for Scandic Norge, Svein Arild Mevold.

- Dette hotellet vil smelte flott inn i vår nye Scandic portefølje, med hoteller som Scandic Stavanger Forus, Scandic Fornebu, og ikke minst nyrenoverte Scandic KNA, som skal stå ferdig våren 2013, avslutter han.

Det nye hotellet vil få en attraktiv beliggenhet i Verksgata, sentralt i Stavanger sentrum. Hotellet vil integreres i dagens trehusbebyggelse og vil stå fram arkitektonisk. Hotellet vil få egen parkering i kjelleren og mulighet for senere utvidelse av antall rom. Hotellet i sentrum vil være et forretningshotell med kurs- og konferansemuligheter for opptil 300 personer. Hotellets største møtesal vil kunne imot opptil 100 personer. I tillegg vil hotellet ha restaurant og bar, som retter seg både mot hotellgjester og lokalbefolkning.

Det er Øgreid Eiendom som står bak prosjektet, et eiendomsselskap som er godt etablert både i Norge og Sverige, men med base i Rogalandsbyen.

- Vi er godt fornøyd med at det nettopp er Scandic som skal står for driften av hotellet i Verksgaten. Et nytt, flott hotell, vil løfte områdets attraktivitet både for fastboende og tilreisende, uttaler Kjetil Thulin, eiendomssjef i Øgreid Eiendom.