Populært passivhus ferdig

70 personer tok turen innom da Norgeshus Gauldal Bygg nylig inviterte til åpen dag for å se den ferdige passivhusboligen på Melhus. Huset er solgt for vel 5, 6 millioner.

Jostein Flå, daglig leder i Norgeshus Gauldal Bygg, kunne stolt vise frem passivhuset Løvset til håndverkere, leverandører, representanter fra Husbanken og Enova samt til forhandlere og ansatte i Norgeshuskjeden.

Stor interesse
– Det har helt siden oppstarten vært stor interesse for prosjektet, og underveis i byggeperioden har flere vært på besøk på byggeplassen for å se hvordan passivhuset har blitt til, forteller Flå.

Daglig leder i Norgeshus, Dag Runar Båtvik, var også til stede på omvisningen.

– Dette har vært et spennende pilotprosjekt, sa Båtvik, og ga ros til både arkitekten og utbyggeren. Han berømmet arkitekt Anne Marit Storler for å ha utformet et passivhus som er spennende i arkitekturen og ikke ser ut som et typisk passivhus.

– Passivhuset Løvset er et bevis på at det går an å bygge spennende boliger selv om forskriftene strammes til, hevdet Båtvik.

Har blitt “passet på”
Båtvik er også svært tilfreds med å ha forhandlere i kjeden som har guts nok til å satse på en bolig som dette. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet underveis, og det har vært tett oppfølging fra flere hold. Media har fulgt prosjektet. Det samme har Husbanken og Enova.

– Hele prosessen har heldigvis vært vellykket, og det har bare vært positivt å bli “passet på”, fremholdt Båtvik.

Det mente Flå også, og han benyttet anledningen til å berømme håndverkerne som har utført selve jobben.

– De har løst alle utfordringer på en utmerket måte, sa Flå og skrøt samtidig av det gode samarbeidet han har hatt med alle underentreprenørene.

Nyttige erfaringer
– For Norgeshus som en ledende boligleverandør, har passivhuset Løvset gitt verdifull erfaring. De tekniske detaljene og løsningene som er valgt har skaffet oss svært nyttig kompetanse. Mye har blitt til underveis, og jeg vil hevde at vi har opparbeidet oss god innsikt som vil komme hele kjeden til gode, avslutter Båtvik.