Schneider Electric vant miljøpris på klimatoppmøtet

Schneider Electric vant prisen Gigaton Awards som har som mål å inspirere og utfordre næringslivet til å drive sin aktivitet mest mulig energieffektivt.

Gigaton Awards blir utdelt til selskaper som viser spesielt engasjement innen energieffektivisering og leder an innen kampen for å redusere CO2-utslipp og ble delt ut på klimatoppmøtet i Durban i Sør-Afrika.

Tre organisasjoner som har som mål å bekjempe klimagassutslipp med dagens teknologi står for utvelgelsen: Carbon War Room, Gigaton Throwdown og Klimatoppmøtet i Durban.

Gigaton Awards ble tildelt Schneider Electric som en anerkjennelse for selskapets ledende løsninger for energieffektivisering og utviklingen av ”smart grid”.

- Reduksjonen av CO2-utslipp er både en miljøutfordring og et must for næringslivet. Vi fokuserer på å hjelpe våre kunder med å energieffektivisere og dermed redusere CO2-utslipp, uttaler Country President Runar Hansesætre i Schneider Electric Norge.

Han sier at energieffektivisering er bra for miljøet, men er også en ypperlig forretningsmulighet fordi spart energi er lønnsomt.

- Vi er veldig stolte over å få denne anerkjennelsen for vårt bidrag, uttaler Hansesætre.

Schneider Electric mener det finnes to aktuelle løsninger for å takle verdens økende energibehov:

Energieffektivisering
Dette anses i dag for å være den raskeste og billigste metoden for å redusere CO2-utslipp. Det finnes allerede både teknologi, produkter, systemer og tjenester for å redusere energibruk - og enda flere løsninger utvikles nå for fremtiden.

Utvikling av nettet for energidistribusjon
Nettet blir utfordret av et stadig økende energibehov og nye brukere som for eksempel hurtiglading av biler. Infrastrukturen blir fort foreldet, mangler kapasitet og fleksibilitet. Fornybare energikilder og periodisk overskuddskapasitet fra bygg skal inngå i distribusjonsnettet. Derfor må nettet utvikles for å prestere på høyt nivå, i kombinasjon med en intelligent IT-infrastruktur. Dette er det såkalte intelligente nettet, eller ”smart grid”, som vil sørge for å få balanse mellom energiproduksjon og bruk i et komplekst miljø.

25 selskaper var nominert til Gigaton Awards (se fullstendig liste her), blant annet på grunnlag av deres innsats for å redusere omfanget av utslipp i løpet av det siste året.